Українські гранди вже п'ятий матч між собою у цьому сезоні / фото shakhtar.com

Донецький "Шахтар" і київське "Динамо" зустрічалися в рамках 24-го туру Української Прем'єр-ліги. Матч проходив на НСК "Олімпійський".

УНІАН вів онлайн-трансляцію матчу Шахтар - Динамо.

УПЛ, 24-й тур

Шахтар - Динамо - 3:1

Голи: Марлос, 39, 67, Маркос Антоніо, 74 - Буяльский, 38

"Шахтар": Пятов, Додо, Кривцов, Матвієнко, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Коноплянка, 84), Марлос (Фернандо, 76), Коваленко (Маркос Антонио, 53), Тайсон (Соломон, 84), Мораєс (Тете, 76)

"Динамо": Бущан, Кендзьора, Попов, Шабанов, Миколенко, Сидорчук, Шепелєв, Цітаішвілі (Караваєв, 76), Буяльський (Дуелунд, 89), Вербич, Русин (Де Пена, 76)

Попередження: Попов - Ісмаїлі, Коваленко

Відеоогляд матчу

Онлайн-трансляція матчу

Номінальним господарем поєдинку є донецька команда, але гру перенесли в Київ - "гірники" вирішили до кінця сезону переїхати з Харкова до столиці. Проте, перевага киян в цьому аспекті все одно простежується мінімально, адже матч буде проходити при порожніх трибунах через пандемію коронавірусу. Ліміт присутніх на стадіоні - усього 200 осіб.

Шахтар - Динамо: анонс матчу

"Шахтар" випереджає "Динамо" і "Зорю" на 13 очок, тому мова про чемпіонську гонку не йде. Швидше свою задачу вирішують динамівці, які ведуть боротьбу за срібні медалі та путівку до Ліги чемпіонів.

В цьому сезоні команди провели один з одним чотири поєдинки. В Суперкубку та 1/8 фіналу Кубка сильнішими були кияни - 2:1 і 2:1 в овертаймі відповідно). Зате у двох матчах УПЛ перемогу святкував "Шахтар" - 2:1 і 1:0.

Шахтар - Динамо: прогноз букмекерів

Після виходу з карантину команди провели лише по два контрольних поєдинки й навряд чи встигли набрати оптимальні кондиції.