Андрій Шевченко / фото REUTERS

13 жовтня в Києві на НСК "Олімпійський" пройде матч 4-го туру Ліги націй 2020-2021 між збірними України та Іспанії. Стадіон буде заповнено вболівальниками на 30 відсотків.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Іспанія.

Україна - Іспанія: де дивитися матч по ТБ

Відео дня

Стартовий свисток прозвучить о 21.45.

Збірна України

Серія поразок збірної України налічує вже три матчі, включаючи товариську гру з Францією, в якій команда Андрія Шевченка зазнала найбільшої поразки у своїй історії з рахунком 1:7.

У минулому турі Ліги націй "синьо-жовті" практично реабілітувалися. Команда дала бій Німеччині в Києві та поступилася мінімально - 1:2.

Головною причиною цих невдач варто вважати кадрову ситуацію. Через травми відсутні футболіст "Манчестер Сіті" Олександр Зінченко, а також динамівці Віталій Буяльський і Владисав Супряга. Перед іграми Ліги націй через позитивні тести на коронавірус випали воротарі Андрій Пятов, Андрій Лунін та Юрій Паньків. Не прибули у розташування команди футболісти "Шахтаря" Микола Матвієнко, Жуніор Мораєс, Сергій Кривцов, Євген Коноплянка та Сергій Болбат.

Тепер до цього списку додався лідер команди Руслан Малиновський, який отримав по жовтій картці у двох останніх поєдинках і буде відбувати дискваліфікацію. У матчах з французами та німцями саме хавбек "Аталанти" був світлою плямою на тлі своїх партнерів.

У групі 4 збірна України набрала 3 очки та займає третє місце, що дозволяє зберегти прописку в елітному дивізіоні. Швейцарія відстає на два пункти.

Україна - Німеччина: прогноз букмекерів

Збірна Іспанії

"Червона Фурія" не обійшлася без втрат останнім часом. Через коронавірус на зборах були відсутні Фабіан Руїс і Тьяго, травму отримав Дані Карвахаль, а вже в розташуванні команди пошкодження не дозволили полетіти до Києва Дієго Льоренте і Херарду Морено.

Але все це - не надто проблематично для Луїса Енріке на тлі проблем збірної України. Всі основні зірки в строю і готові вийти на поле.

Іспанці лідирують у групі, набравши сім очок. У минулому турі команда приймала Швейцарію і перемогла з рахунком 1:0. Крім того, іспанці провели контрольну гру з Португалією, в якій голів забито не було - 0:0.

Історія протистоянь

В особистих зустрічах статистика на користь іспанців, які виграли п'ять матчів при одному нічийному результаті. В останніх чотирьох іграх збірній України навіть не вдається вразити ворота суперника. Гра команд 6 вересня у другому турі в Мадриді завершилася перемогою господарів з рахунком 4:0.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"У наших футболістів є мотивація для того, щоб показати хорошу гру. Ми розраховуємо на наявні сили, будемо готувати певний план на поєдинок. Однозначно, не можна особливо розкриватися з такими командами, які мають перевагу у класі виконавців. Ми повинні трохи змінити структуру нашої гри - перш за все в обороні, зіграти компактніше і агресивніше".

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

"Можу сказати, що збірна України - досить цікава команда, яка зберігає вірність своїй ігровій манері, своїм принципам ведення гри, і прагне за рахунок цього досягати своїх цілей. Думаю, і завтра ми це теж побачимо. Однак, і ми повинні реалізувати свої сильні якості, щоб досягти необхідного результату".

Орієнтовні склади

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Миколенко, Михайличенко, Сидорчук, Коваленко, Марлос, Ярмоленко, Зубков, Яремчук

Іспанія: Де Хеа, Навас, Серхіо Рамос, П. Торрес, Регилон, Мерино, Бускетс, Ф. Торрес, Ольмо, Ансу Фаті, Родріго

Арбітр

Судити матч буде польська бригада арбітрів - головним рефері призначений Павєл Гіль.