До двох турнірів УЄФА з нового сезону додасться ще один / фото REUTERS

За підсумками 26-го туру УПЛ стали відомі всі команди, які представлятимуть Україну в єврокубках в сезоні 2021-2022.

У Лігу чемпіонів пробилися "Динамо" і "Шахтар", в Лігу Європи - "Зоря", а в новий турнір УЄФА Лігу конференцій - "Колос"і " Ворскла".

"Динамо" стартує відразу на груповому етапі Ліги чемпіонів. Своїх суперників по груповому етапу кияни дізнаються 26 серпня, а старт в турнірі намічений на 14-15 вересня.

Відео дня

"Шахтар" виступить у кваліфікації Ліги чемпіонів. "Гірники" стартують з третього раунду кваліфікації у шляху "Представників ліг" 3 або 4 серпня (матчі-відповіді - 10 серпня). Свого першого суперника вони дізнаються 19 липня, а якщо пройдуть далі, то зіграють у вирішальному раунді плей-офф.

Читайте такожУкраїнська Прем'єр-ліга: результати завершального 26-го туру, підсумкова таблиця

"Зорі" належить почати свій шлях в Лізі Європи з раунду плей-офф кваліфікації, який намічено на 19 і 26 серпня. Свого суперника луганський клуб дізнається в ході жеребкування 2 серпня.

"Колос" у Лізі конференції потрібно буде пройти третій раунд кваліфікації і раунд плей-офф. Жеребкування третього раунду заплановане на 19 липня, а матчі цієї стадії пройдуть 5 і 12 серпня.

"Ворскла" стартує на один раунд раніше, ніж "Колос" і першою з українських команд почне свій шлях на євроарені. Жеребкування цієї стадії Ліги конференцій відбудеться вже 16 червня, а матчі - 22 і 29 липня.

Українські клуби в єврокубках: цифри і факти

  • "Динамо" вперше з 2016 року напряму пробилося в груповий етап ЛЧ, а "Шахтар" вперше за п'ять років буде проходити кваліфікацію.
  • Кияни зіграють у груповому етапі ЛЧ вдруге поспіль.
  • "Ворскла" в попередній раз представляла Україну на євроарені в сезоні 2018-2019 в груповому етапі Ліги Європи.
  • "Зоря" всьоме поспіль пробилася до Ліги Європи.
  • "Колос" вдруге в історії і вдруге поспіль виступить в єврокубках. У минулому сезоні команда не змогла подолати кваліфікацію в Лізі Європи.