Збірна України з панкратіону / Спортивний комітет України

У сербському місті Зренянин завершився чемпіонат Європи з панкратіону. Збірна України провела напрочуд вдалий старт: у командному заліку "синьо-жовті" стали переможцями континентальної першості, повідомляє прес-служба Спортивного комітету України з посиланням на Федерацію панкратіону України.

Наші спортсмени 16 разів підіймалися на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Відзначимо, що загалом у двох розділах було розіграно 24 комплекти нагород.

У перший змагальний день проходив розділ Pankration Athlima (традішн). Тут українці зібрали 11 золотих з 13-ти можливих. Чемпіонами Європи стали Дмитро Баранов, Юрій Черкалюк, Кирило Горобець, Роман Скидан, Максим Сєргєєв, Руслан Мойсеєнко, Світлана Скрипник, Вікторія Сергієнко, Флоріка Лучич, Олена Сушко, Вікторія Казакова.

Відео дня

Читайте такожЗбірна України перемогла на III чемпіонаті світу з хортингу

Також на п’єдестал пошани в традішн підіймалися Денис Никонець, Олександр Козлов, Денис Семенюк, Олександр Одінцов, Герман Городецький, Юрій Чижевський, Іван Гаршин, Олександр Писанко, Анна Беженар.

Юніори беруть приклад з дорослих спортсменів, тому в цьому розділі теж маємо чемпіонів та призерів ЧЄ: золотими медалями нагороджені Анатолій Єгіазарян та Денис Зеленський, срібло виборола Анна Манзік, а бронзу – Денис Літовченко.

На наступний день на Євро-2018 провели змагання за правилами повного контакту (фул). Учасники вели боротьбу за вісім комплектів нагород. У цей день п’ять разів лунав гімн України. «Золотий» дубль оформили Кирило Горобець, Юрій Черкалюк та Руслан Мойсеєнко. Кращими у фулі також були Юрій Чижевський та Олександр Писанко. Віце-чемпіонами континенту стали Олександр Козлов, Денис Семенюк та Герман Городецький. Бронзу отримав Олександр Одінцов.

На рахунку юніорської команди золоті відзнаки Дениса Литовченка й Івана Гаршина і срібло Дениса Зеленського та Анатолія Єгіазаряна.

Попереду найважливіший старт сезону – чемпіонат світу 2018 року, який на початку листопада прийматиме Білорусь.