Гарбіньє Мугуруса обіграла Йоханну Конту в найбільш пізньому матчі в історії Australian Open / twitter.com/australianopen

Поєдинок другого кола Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу між іспанкою Гарбіньєю Мугурусою і британкою Йоханною Контою увійшов в історію цього турніру Великого Шолома, який проходить у Мельбурні. Він став найбільш пізнім за 107-річну історію проведення цих змагань.

Читайте такожAustralian Open-2019: віра в Світоліну, форма Цуренко і провал чоловічого тенісу

Через те, що попередні поєдинки, які проходили на одній з центральних арен Мельбурна, розтяглися у часі, матч Мугуруси і Конти почався пізно вночі - в 00:30 за місцевим часом. Це є новим рекордом Australian Open. Так пізно раніше не починалася жодна зустріч. Попередній рекорд належав поєдинку австралійки Дар'ї Гаврилової та бельгійки Еліз Мертенс, які починали гру в 23:59.

Відео дня

Матч Мугуруси і Конти закінчився перемогою іспанської тенісистки з рахунком 6:4, 6:7, 7:5. Тенісистки завершили поєдинок на початку четвертої ранку (3:13 за місцевим часом). Рекорд часу закінчення матчу на Australian Open був встановлений в 2008 році. Тоді Маркос Багдатіс і Ллейтон Хьюітт завершили гру в 4:33.

Як повідомляв УНІАН, 17 січня Еліна Світоліна обіграла словачку Кужмову, а Даяна Ястремська здолала сіяну тенісистку - Карлу Суарес Наварро з Іспанії. Таким чином, обидві українки пробилися у третій раунд - 1/16 фіналу.