Еліна Світоліна / УНІАН

Перша ракетка України Еліна Світоліна відповіла на питання про те, чому вболівальникам і журналістам не варто критикувати її за поїздку на Кубок Кремля в Росію.

Про це Світоліна сказала в інтерв'ю сайту Tribuna.com.

"Коли я приїжджаю туди, то представляю Україну. Якщо виграю цей турнір або просто там граю, то в кожному матчі відстоюю прапор України. Я захищаю Україну тим, що роблю найкраще - грою в теніс", - сказала тенісистка.

Відео дня

Читайте такожНайприбутковіший сезон: Світоліна заробила рекордні призові в 2019 році

Світоліна також пояснила, чому людям так важливо те, що спортсмени говорять про політику:

"Тому що ми публічні люди. У нас шукають те, за що можна зачепитися. Це не дуже хороший варіант. Нас запитують, ми щось відповідаємо, і тоді вивуджують те, що їм потрібно, намагаються щось знайти.

Ломаченко, Усик, я, інші - ми всі виступаємо під прапором України. З нашим ім'ям завжди асоціюється синьо-жовтий прапор. Не думаю, що треба ще щось пояснювати. Пояснювати, що ми проти чогось або не любимо Україну, щось не те робимо або не живемо в Україні. Всі намагаються за щось зачепитися. Ми завжди виступаємо за країну. У мене було дуже багато пропозицій з інших країн, у кожного вони були. Не бачу сенсу гнобити нас з цього боку".

Нагадаємо, в цьому році Світоліна поїхала на Кубок Кремля, але вилетіла вже у першому раунді.

УНІАН раніше також повідомляв про те, що Світоліна поділилася очікуваннями від наступного сезону.