МОК обнародовал очередные имена спортсменов, попавшихся на допинге спустя 8 лет после Игр в Пекине / olympic.org

Міжнародний олімпійський комітет на чолі з президентом Томасом Бахом оновив склад комісій МОК задля подальшого поліпшення ефективності їх роботи, повідомили УНІАН в НОК України.

Відповідно до офіційних листів головного олімпійця світу відповідні призначення як свідчення високої довіри та ролі України в світовому олімпізмі до дорадчих органів найголовнішої олімпійської інституції отримав ряд представників Національного олімпійського комітету нашої країни.

Президента НОК України Сергія Бубку повторно призначено головою Антуражної комісії МОК, яка опікується питаннями, що стосуються взаємовідносин атлетів з їх антуражем - оточенням спортсмена, що має вплив на атлета та його підготовку. Також Сергій Бубка продовжить працювати в Координаційній комісії МОК з підготовки та проведення ІІІ зимових Олімпійських ігор 2020 року в Лозанні.

Відео дня

Президент Олімпійської академії України, член Виконкому Національного олімпійського комітету, професор Марія Булатова отримала повторне призначення до складу Комісії МОК «Культура та олімпійська спадщина», що ще раз підтверджує багаторазові оцінки міжнародних експертів щодо визнання Олімпійської академії України як однієї з найкращих у світі. У цю ж комісію включено віце-президента НОК України Валерія Борзова.

Вперше до Комісії МОК з олімпійської освіти увійшла Молодий посол II зимових Юнацьких Олімпійських ігор 2016 року в Ліллехаммері, фіналістка Олімпійських ігор з художньої гімнастики Віра Передерій, яка, зокрема, стала ініціатором проекту #OlympicLab, що реалізується Національним олімпійським комітетом України за підтримки Міжнародного Олімпійського Комітету та дає можливість учнівській молоді більше дізнатися про олімпійський рух та Олімпійські ігри, познайомитися із зірковими атлетами та тренерами України, дізнатися про секрети активного і здорового способу життя й отримати унікальний шанс поринути у культурно-освітню програму Юнацьких Олімпійських ігор.

Президент МОК Томас Бах переглядає склад комісій щороку.