Домрачева не підтримала протести в Білорусі / фото mogilev.online

Чотириразову олімпійську чемпіонку з біатлону Дар'ю Домрачеву закликали відмовитися від звання героя Білорусі через її позицію щодо нинішньої політичної ситуації в країні.

Читайте такожБілорусь позбавлена права на проведення Всесвітньої шахової Олімпіади-2022

Про це повідомляє lenta.ru.

Відео дня

З такою пропозицією виступив координатор Білоруського фонду спортивної солідарності Олександр Опейкін:

"Домрачева має звання героя Білорусі і повинна захищати народ. Ти або відмовся від звання, або будь героєм. Ми знали, що народ нам мовчання ніколи не пробачить. І боягузтва ніколи не пробачив би. Спортсмени мають вплив на людей, і Лукашенко це прекрасно знає. 

Було зрозуміло, що якщо спортсмени не підтримають білоруський народ, то він ніколи більше не підтримає спортсменів. Мабуть, це станеться з хокеїстами, які не висловили співчуття постраждалим, - такі види спорту потрапляють до чорного списку автоматично", - заявив Опейкін.

11 жовтня в Мінську був затриманий і побитий брат Домрачевої Микита, після чого колишня біатлоністка не стала відкрито критикувати режим Лукашенка:

"Я абсолютно точно розумію, що мій публічний гнів не вирішить суспільних проблем. Можливо, це допоможе самоствердитися в очах інших людей, які висловлюються, отримати чиєсь схвалення, можливо, на душі стане легше, але до мети точно не приведе".

Крім того, спортсменка не підписала відкритого листа спортсменів Білорусі із заявою про фальсифікацію виборів президента і насильство.

Вас можуть зацікавити інші новини: