Олександр Долгополов так і не зміг повернутися на корт / фото Shenzhen Open

Один з найкращих тенісистів в історії України Олександр Долгополов оголосив про завершення кар'єри.

Про це він повідомив у Instagram.

"Друзі, хочу оголосити, що завершую спортивну кар'єру. Це була незвичайна подорож довжиною у все моє свідоме життя. На жаль, за кілька років через кілька операцій на кисті я не зміг повернутися на той рівень, який потрібен для виступів там, де я себе бачу, а грати з обмеженнями і болем не бачу сенсу",-написав Долгополов.

Читайте такожСвітоліна розказала, чи змінить прізвище після заміжжя

Тенісист подякував усім, хто його підтримував, окремо відзначивши батьків, сестру, свою команду та спонсорів.

Долгополов розповів про свої подальші плани:

"Далі я планую займатися бізнесом, від тенісного життя на найближчий час я відійду, а далі життя покаже. Чи залишатися в публічному полі, я ще не вирішив, це залежить скоріше від вас".

Також тенісист опублікував відео з найкращими моментами своїх виступів.

Олександр Долгополов: досягнення і завершення кар'єри

  • Олександр Долгополов тривалий час був першою ракеткою України. А його найкращим результатом у світовому рейтингу є 13-е місце в 2012 році.
  • В активі Долгополова - чотири перемоги на турнірах ATP (три - в одиночному розряді, одна - в парному). На турнірах "Великого шолома" його найкращим результатом став вихід до чвертьфіналу Australian Open в 2011 році.
  • Свій останній матч на турнірах ATP Долгополов провів у 2018 році - у травні він програв Новаку Джоковичу на турнірі в Римі. Потім він переніс дві операції на кисті і пропустив весь сезон 2019 року. Наприкінці 2019-го йому також зробили операцію на нозі. Українець планував повернутися до виступів у 2020 році, але так і не провів жодного матчу.