Владислав Третяк очолює ФХР / фото: fhr.ru

Знаменитий екс-голкіпер збірної СРСР з хокею Владислав Третьяк поділився спогадами про свою зустріч і поцілунок з генеральним секретарем ЦК КПРС Леонідом Брежнєвим.

Про це Третяк розповів в інтерв'ю YouTube-каналу "Російська планета".

За словами Третяка, зустріч відбулася в 1981 році під час матчу збірної СРСР проти збірної Фінляндії, яку відвідав Брежнєв. У перерві кількох гравців радянської збірної змусили бігти до Брежнєва, щоб привітати його з днем народження.

Відео дня

Читайте такожГорілка, жінки та караоке: легендарний баскетболіст НБА розповів про вечірку в компанії Кім Чен Ина

"Ми йому купили подарунки на Кубку Канади, а як віддати не знали. І ось його день народження, ми граємо з фінами, перший період програємо 1:2, раптом прибігає міністр спорту: "Так, Третяк, Макаров, біжимо Брежнєву і Черненко вручати подарунки!".

Фіни не зрозуміли, чому перерва 45 хвилин. Ми сказали, що крига не готова, щось зіпсувалося. А насправді ми бігали до нього в ложу. Мені треба було знімати всі ці щитки. Я до нього підбіг, а Брежнєв мене розцілував - досі не миюся. Він любив цілуватися взасос", - розповів Третяк.

"Брежнєв каже: "А що це ви фінам програєте?". Я відповідаю: "Леонід Ілліч, ми зараз виграємо. Ми фінам ніколи не програємо", - додав екс-воротар.

Третяк також сказав, що заради Брежнєва прізвища на формі хокеїстів, попри регламент, зробили російською мовою:

"Говорить: "Що це у вас, якою мовою прізвища написані? Не розберу". Міністр спорту підбігає: "Ви знаєте, у нас Євротур, у нас чехи, фіни, шведи, все повинно бути англійською". Брежнєв: "А, ну ладно, грайте". Але за ніч нам всім переробили, написали російською мовою, щоб Леонід Ілліч бачив, хто на майданчику, які прізвища".

Нагадаємо, Третяк є триразовим олімпійським чемпіоном та десятикратним чемпіоном світу у складі збірної СРСР. На цей момент він очолює Федерацію хокею Росії.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що російський телеканал 9 травня показав перемогу хокейної збірної Росії над Німеччиною.