Зимбабве / Rio-2016

Про це повідомляє "Газета.Ru" з посиланням на Buzznigeria.

На Олімпіаді-2016 за національну команду виступав 31 зімбабвійський спортсмен, проте члени збірної не завоювали жодної медалі на Іграх в Ріо.

Читайте такожОлімпійський чемпіон Чебан: "Попросив міністра розібратися з нашим тренером, який перешкоджав медалям"

Відео дня

Арешти нібито сталися ще 23 серпня.

«Ми витратили гроші країни на цих щурів, яких називають спортсменам. Якщо ви не готові жертвувати собою заради хоча б «мідних» або «латунних» медалей (маються на увазі 4-е і 5-е місця - УНІАН), як наші сусіди з Ботсвани, значить, ви просто спустили наші гроші. Якби нам були потрібні люди лише для того, щоб злітати в Бразилію, заспівати наш гімн і пронести наш прапор, то ми б послали кого-небудь з прекрасних дівчат та юнаків з Університету Зімбабве», - наводить слова Мугабе Buzznigeria .

У свою чергу Global Times повідомляє, що в уряді Зімбабве категорично заперечують, що президент Мугабе віддав наказ генеральному комісару схопити 31 члена олімпійської збірної після прибуття в Міжнародний аеропорт Хараре.

Як розповів порталу міністр спорту і відпочинку Бенсон Дубі, президент дійсно "засмучений", але ніяких радикальних заяв, які йому приписують, не робив.