Samsung Galaxy A15-кращий бюджетний смартфон для покупки в 2024 році / фото Samsung

Виробники смартфонів щороку все сильніше "прокачують" бюджетні моделі – більшість з них у 2024 році володіють потужним залізом, непоганою камерою і оптимальною автономністю. А деякі навіть оснащені фішками, яких не зустрінеш у флагманах.

Редакція порталу Gizchina відібрала п'ятірку найкращих смартфонів Android, які продаються сьогодні дешевше $200 чи 7500 в гривнях. До рейтингу потрапили моделі від компаній Samsung, Moto, TCL, а також менш відомої широкій публіці Blackview.

  • Ідеальним "бюджетником" в 2024 році вважається Samsung Galaxy A15. Менше ніж за 200 доларів покупець отримує апарат з 90-герцовою AMOLED-панеллю, збалансованим чипсетом Dimensity 6100+ від MediaTek, непоганою потрійною камерою і акумулятором на 5000 мАг.
  • Moto G Play (2024) назвали найкращим вибором для тих користувачів, кому потрібна велика автономність. Баланс заліза і софта гарантує активну роботу пристрою протягом двох днів без підзарядки.

    Відео дня
  • TCL 40 XL – найкращий бюджетний дисплей. Нехай цей смартфон не може похвалитися новітніми і топовими характеристиками, 6,75-дюймова яскрава РК-панель затьмарює конкурентів у своєму ціновому діапазоні. 
  • Moto G Power (2022) – головний камерофон в бюджетному сегменті. Вирішує 50-мегапіксельна основна камера і датчик для макро, здатні робити чіткі і якісні знімки в більшості випадків, навіть в умовах низької освітленості.
  • Blackview BV5200 Pro – це невбивний смартфон для представників небезпечних професій і любителів екстриму. Начинка у девайса доволі скромна, але його можна упускати, бити, топити – йому нічого не буде. 

Blackview BV5200 Pro

Якщо ви в пошуках потужної начинки, бенчмарк AnTuTu ділився рейтингом найпродуктивніших смартфонів на ринку. Рейтинг флагманів очолює пристрій OPPO з процесором MediaTek. Він коштує в два рази дешевше найтоповішого айфона, при цьому потужніше майже на 30%.

Якщо ж вам потрібен смартфон з найкращим екраном, експерти DxOMark склали актуальний топ на початок 2024 року. Провідні позиції займають пристрої від Samsung і Google, тоді як новітній Айфон не потрапив навіть до топ-5.

Вас також можуть зацікавити новини: