Скільки заряду витрачає функція Always On Display: цифри шокують / фото Apple

Здатність довго пропрацювати без підзарядки цінується в смартфонах, мабуть, найбільше. Однак чим більше нового функціоналу впроваджується, тим більше навантаження йде на акумулятор. Як наслідок, телефон часом насилу дотягує до вечора.

Одним з таких "пожирачів" є постійно включений екран (Always On Display). Він вже давно є на Android, але в айфонах з'явився зовсім недавно. Функція сама по собі корисна, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки вона витягує з батареї смартфона.

Always-on Display – що це за функція

Суть функції Always-on Display полягає в тому, що на екрані смартфона відображаються різні корисні відомості, такі як поточний час, дата, повідомлення про пропущені дзвінки, сповіщення або події в календарі. Водночас можна індивідуально налаштувати екран блокування, залишивши найважливіше.

Відео дня

За задумом, вона повинна скорочувати витрату енергії, оскільки з нею екран залишається частково підсвіченим або використовує тільки деякі пікселі для відображення інформації, на відміну від повноцінного активного режиму екрана. Втім, на ділі, коли вона увімкнена, батарея тане на очах.

Вплив Always-on Display на автономність смартфона

Раніше в лабораторії DxOMark перевірили, як постійно ввімкнений Always-on Display впливає на автономність як на Android, так і на iPhone. Підсумки шокують.

  • iPhone 14 Pro Max – 466 годин без Always-on Display і 122 години з Always-on Display.
  • Google Pixel 7 Pro – 367 годин і 139 годин.
  • Xiaomi 12S Ultra – 495 годин і 103 години.
  • Galaxy S22 Ultra – 417 годин і 136 годин.

Як видно, з активною опцією смартфон розряджається приблизно в 3-5 рази швидше, ніж без неї. Експерти рекомендували користувачам вимикати Always-on Display, якщо потрібно домогтися від свого пристрою максимальної автономності. А виробникам смартфонів – покращувати функцію.

До речі, Always-On Display зношує не тільки батарею, але й шкодить дисплею. За зручність бути постійно в курсі останніх сповіщень деякі користувачі жертвують вигорівшим екраном.

Так виглядає iPhone 14 з вигорілим екраном

Як увімкнути чи вимкнути Always On Display

  • На iPhone заходимо в налаштування, йдемо в розділ "Екран і яскравість" і деактивуємо тумблер навпроти "Завжди включено"
  • Якщо у вас Android, в налаштуваннях шукаємо "Екран блокування і безпека" і переводимо тумблер "Відображати завжди" в неактивне положення.

Процедура відключення Always-on Display може незначно відрізнятися в залежності від моделі і оболонки смартфона

Раніше УНІАН розповідав, як максимально продовжити час роботи iPhone. Не всі знають, але смартфони Apple можна налаштувати таким чином, щоб вони завжди залишалися в режимі енергоощадження. Це дозволить довше зберегти заряд акумулятора.

Також УНІАН ділився секретним налаштуванням, яке дозволяє прискорити будь-який Android-смартфон в кілька разів. Завантажувати або встановлювати при цьому нічого не потрібно. І розповідали, як повністю прибрати всю рекламу на своєму смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: