"Google Календар" перестане працювати на старих версіях Android / фото XDA Developers

Вбудований в Android "Google Календар" скоро відключать для частини старих смартфонів – важлива утиліта перестане запускатися на них. Постраждають користувачі, які дуже не люблять міняти свої телефони.

Портал AndroidPolice виявив у свіжій версії календаря інформацію про те, що для роботи програми потрібно оновити смартфон до Android 8.0 або більш пізньої версії системи.

Користуватися програмою буде неможливо, поки ви не оновите смартфон або не купите девайс з актуальною ОС. При запуску на екрані з'явиться таке попередження:

Відео дня

Вбудований в Android календар перестане працювати на багатьох смартфонах: що робити

"Google Календар" – популярна вбудована утиліта, яка встановлена майже на кожному Android-смартфоні. На відміну від альтернативних додатків з магазину Android, це також засіб планування і колективної роботи, прив'язаний до облікового запису Google. 

Хоча Android 7 вийшла ще в 2016 році, в 2023 році у 2,6% Android-юзерів все ще встановлена ця операційка. Таким чином, мова йде про десятки мільйонів гаджетів, які втратять доступ до календаря. Найпопулярнішою версією Android є 13.0 з часткою 22,4%.

Раніше Google попереджала, що з 6 грудня цього року в Android "7.0" також перестане працювати браузер Chrome. Так що власникам відповідних девайсів потрібно терміново оновлюватися, або ж доведеться "сидіти" на застарілій версії.

Якщо ви перебуваєте в пошуках бюджетного смартфона, УНІАН розповідав про найкращі варіанти до 6000 грн. Все частіше бюджетні моделі володіють якісними екранами, чудовими фотоможливостями і адекватною продуктивністю.

Вас також можуть зацікавити новини: