Представлена комп'ютерна миша, яка управляється язиком / фото Augmental

Американська компанія Augmental представила доволі незвичайний гаджет під назвою MouthPad, що дозволяє користувачеві керувати своїми електронними пристроями за допомогою язика.

Девайс являє собою спеціальний контролер у вигляді капи, яка вставляється в рот і реагує на рухи язика по небу – як звичайна комп'ютерна миша.

MouthPad насамперед призначений для людей з обмеженими можливостями, які хочуть комфортно використовувати сучасні технології. Також гаджет може бути використаний "мультизадачними" людьми, які хочуть управляти пристроєм, використовуючи руки для іншого завдання

Відео дня

Пристрій працює через Bluetooth і може підключатися до смартфонів на базі iOS і Android. Також є підтримка комп'ютерів Windows, MacOS та Linux. Всередині капи є акумулятор, який заряджається через USB Type-С – його місткості вистачає на 5 годин роботи.

фото Augmental

Розробники вважають, що в майбутньому їх пристрій може повністю замінити звичні мишки. MouthPad підтримує різні команди язиком, які замінюють кліки і скроли мишею. При цьому окремо наголошується, що пристрій не заважає розмовляти. 

Вартість і дата виходу пристрою MouthPad зараз не розкривається. На сайті виробника можна приєднатися до списку очікування. 

фото Augmental

Добірка цікавих і корисних гаджетів 2023 року

Раніше в поле нашого зору потрапив "кишеньковий" повербанк від Xiaomi зі швидкою зарядкою вартістю всього 11 доларів: iPhone 14 заряджається від повербанка за 2 години, а місткості батареї вистачить на 2 повні зарядки. Також можна 1.3 рази зарядити Nintendo Switch.

Також УНІАН розповідав про  монокль, який перетворює будь-які окуляри в "розумні". Його акумулятора вистачить приблизно на 2 години, але зарядний футляр здатний забезпечити цілий день роботи.

Якщо ви в пошуках смарт-годинника, минулого місяця вийшли одні з найкращих моделей Amazfit за співвідношенням "ціна-якість". За 120 доларів покупці отримують автономність до 14 днів, модуль GPS і компактні розміри.

Вас також можуть зацікавити новини: