Монокль можна запрограмувати для відображення фактично будь-якої інформації / фото Brilliant Labs

Компанія Brilliant Labs показала Brilliant Monocle – спеціальний монокль вагою всього 15 г, який завдяки вбудованим інструментам може зробити будь-які окуляри "розумними"

Монокль оснащений кольоровим OLED-дисплеєм (640 × 640 пікселів) і забезпечує 20-градусне поле зору при кріпленні на окуляри. Розробники запевняють, що його можна запрограмувати для відображення фактично будь-якої інформації – все завдяки відкритому вихідному коду.

Пристрій живиться від акумулятора місткістю 70 мАг, що забезпечує до 2 годин автономної роботи. Поставляється він з зарядним кейсом (як у навушниках) і зовнішньою батареєю на 450 мАг, що дозволяє заряджати монокль до шести разів на ходу. Також в наборі йде кабель USB Type-C.

Відео дня

Brilliant Monocle доступний для замовлення на сайті виробника за 349 доларів (12 800 грн).

Добірка цікавих і корисних гаджетів 2023 року

Раніше в поле нашого зору потрапила унікальна бездротова мишка з вбудованим USB-хабом. По-справжньому корисний аксесуар для тих, хто вічно втрачає перехідники та адаптери.

Також УНІАН розповідав про найменший у світі пауербанк на 40 000 мАг. Він може 10 разів зарядити iPhone 13 і не боїться занурень у воду на глибину до одного метра, а коштує гаджет всього $99.

Якщо ви в пошуках незвичайних бездротових навушників, то у Xiaomi з'явилася модель, що передає звук не в вуха, а в череп. Їх оцінили в 700 юанів, або приблизно 3500 грн.

Вас також можуть зацікавити новини: