Створена унікальна Bluetooth-колонка, яку не потрібно заряджати / фото Urbanista

Шведський виробник аудіотехніки Urbanista представив доволі цікавий і практичний гаджет – Urbanista Malibu. Це Bluetooth-гарнітура, який працює на вбудованій сонячній панелі.

Як повідомляє The Verge, у новинки два 10-ватних динаміки і вологозахист за стандартом IP67. Від одного заряду час роботи становить 30 годин – і це без урахування підживлення від сонця.

Але головна фішка – технологія Powerfoyle, яка генерує енергію від штучного освітлення. Простіше кажучи, колонка не заряджається тільки в повній темряві. Як запевняє виробник, навіть штучного освітлення буде достатньо, щоб вона працювала "нескінченно".

Відео дня

У США за Urbanista Malibu просять 149 доларів (близько 5500 грн). Торік цей же виробник випустив і перші в світі бездротові навушники з сонячними панелями в кейсі.

Urbanista Malibu

Найкрутіші гаджети 2023-го – добірка УНІАН

Раніше в поле нашого зору потрапив універсальний кабель-трансформер для всіх гаджетів відразу: на одному кінці у нього USB-C, Lightning і MicroUSB, а на іншому – USB-C і USB-A. Такий собі "швейцарський ніж" у світі кабелів,

Також УНІАН розповідав про монітор-трансформер, який може перетворюватися в великий планшет. Чимось нагадує Surface Studio 2 Plus від Microsoft, але коштує куди дешевше.

У 2023 році на ринку також дебютував унікальний гаджет від Motorola, який додає супутниковий зв'язок в будь-який смартфон. Він підключається до iPhone або Android-смартфону по Bluetooth, а просять за нього всього 150 доларів.

Вас також можуть зацікавити новини: