Які додатки потрібні на телефоні: зібрали топ-5 помічниов / фото ua.depositphotos.com

Далеко не всі користувачі Android знають, що за допомогою парочки додатків можна оптимізувати роботу ОС, збільшити автономність свого смартфона і навіть поліпшити характеристики слабенькі камери.

Саме час виправити це – ми вибрали 5 корисних і безкоштовних програм, які обов'язково мають бути в кожному смартфоні на базі Android. Розповідаємо докладніше і ділимося посиланнями на скачування.

Google Lens 

Відео дня
Ці 5 додатків мають бути в кожному Android-смартфоні: прокачайте свій пристрій

Якщо вибирати ультимативний додаток, який має бути абсолютно на кожному смартфоні, для більшості це напевно буде Google Lens. Він дозволяє максимально ефективно використовувати камеру смартфона для вирішення різних завдань.

Наприклад, навівши камеру смартфона на потрібний об'єкт, можна отримати всю необхідну інформацію в пошуковику Google про нього. Також програма здатна "переганяти" фотографії в текст та переводити текст на інші мови – однозначно корисна в подорожах функція. 

CCleaner

Ці 5 додатків мають бути в кожному Android-смартфоні: прокачайте свій пристрій

Один з найкращих помічників для очищення кешу, видалення зайвих файлів і оптимізації ОС смартфона. Відразу після першого запуску застосунок проведе сканування і надасть потрібні рекомендації щодо поліпшення роботи системи.

З корисних функцій – вбудований менеджер додатків, аналіз використання пам'яті і процесора, видалення дублікатів файлів, оптимізація фото, плюс, можливість перенесення даних в "хмару". 

AppLock

Ці 5 додатків мають бути в кожному Android-смартфоні: прокачайте свій пристрій

Оскільки сьогодні смартфони – це не просто засіб зв'язку, а незамінний девайс для будь-якої людини, на них зберігається ціла купа особистої інформації – від листувань і фото та відео, до банківських додатків. Для забезпечення безпеки своїх даних багато користувачів віддають перевагу AppLock.

Її головна фішка в тому, що вона блокує окремі додатки на вашому смартфоні, тим самим запобігаючи несанкціонованому доступу до них. У самому додатку передбачено купа додаткових налаштувань – вибір типу блокування (відбиток пальця, графічний ключ або пароль), активація блокування за розкладом, створення прихованих папок для зберігання фотографій і відео і т. д.

Greenify

Ці 5 додатків мають бути в кожному Android-смартфоні: прокачайте свій пристрій

Паличка виручалочка для тих юзерів, у кого з незрозумілих причин швидко розряджається смартфон. Утиліта допомагає виявити і усунути ці моменти.

Працює додаток дуже просто: після першого запуску система попросить вас вибрати режим контролю, де потрібно натиснути на "My device is not rooted", і застосунок відразу ж почне відключати найбільш енерговитратні фонові процеси. Таким чином, завдяки цьому додатку, витрата батареї смартфона стає максимально рівномірним.

Google Camera

Ці 5 додатків мають бути в кожному Android-смартфоні: прокачайте свій пристрій

На смартфонах Google Pixel давно є чарівна утиліта, з якою можна максимально прокачати камеру. Але її можна встановити і на інші Android.

Секрет програми в тому, що вона повністю розкриває можливості камер телефону завдяки фірмовим алгоритмам постобробки зображень від Google. Серед ключових фішок – HDR+, покращений нічний режим Night Sight, можливість збереження знімків в RAW-форматі для подальшої обробки, фіча Magic Eraser для видалення зайвого об'єкта з фото, Focus Tracking для фіксації фокусу на предметі під час зйомки і цифрове збільшення без втрати якості.

Раніше УНІАН розповідав про просте правило, яке продовжить "життя" батареї вашого смартфона. Також ми перераховували 5 "секретних" функцій Android, які кардинально змінять ваш смартфон.

А якщо ви в пошуках нового смартфона, є рейтинг Android-гаджетів, які на початок 2024 року пропонують найкраще співвідношення ціни та продуктивності. У найдешевшій категорії перше місце зайняв Redmi k70e, а в найдорожчій – Nubia Z60 Ultra.

Вас також можуть зацікавити новини: