Twitter подасть до суду на Meta / фото REUTERS

Twitter пригрозив судовим позовом компанії Meta, яка запустила сервіс Threads - свій аналог Twitter.

Про це пише видання Semafor, у розпорядженні якого опинився лист юриста Twitter Алекса Спіро, який той відправив Meta через кілька годин після запуску Threads. 

У листі Спіро звинувачує Meta у "систематичному, навмисному та незаконному привласненні комерційної таємниці та іншої інтелектуальної власності Twitter". Як пише Спіро, Twitter буде домагатися судової заборони на використання своєї інтелектуальної власності компанією Meta. 

Відео дня

Спіро також звинуватив Meta у наймі колишніх співробітників Twitter, які "мали і продовжують мати доступ" до конфіденційної інформації. Нібито саме цим співробітникам було доручено створити додаток Threads - з використанням інтелектуальної власності Twitter, що, за словами Спіро, є порушенням закону.

Джерело Semafor в компанії Meta назвав звинувачення безпідставними, заявивши, що ніхто з розробників, які займалися створенням Threads, раніше не працював в Twitter.

Запуск сервісу Threads компанією Meta

Компанія Meta сьогодні запустила у більш ніж 100 країнах новий додаток Threads, який розробила команда Instagram для обміну текстовими оновленнями та приєднання до публічних розмов. 

Як повідомляє компанія Meta, саме сьогодні запускається Threads в більш ніж 100 країнах. Користувачі можуть завантажити програму з Apple App Store та Google Play Store. Однак Threads поки недоступний на території країн-членів ЄС через дії суворих правил конфіденційності даних. 

Вас також можуть зацікавити новини: