В Android-смартфонах з'явився інструмент для захисту від стеження / Джерело: DuckDuckGo

Компанія DuckDuckGo, відома своїм однойменним анонімним браузером, запустила новий інструмент для власників Android-смартфонів, який забезпечує захист від стеження і збору даних різними програмами.

Ця функція отримала назву App Tracking Protection – вона ідентична функції прозорості відстеження застосунків в айфонах, але "більш потужна", говориться у дописі в блозі DuckDuckGo.

Зазначається, що включення функції в програмі DuckDuckGo для Android встановлює локальну службу VPN на телефоні, яка потім автоматично блокує сторонні трекери в додатках і іграх – навіть якщо вони не використовуються.

Відео дня

За словами розробників, на середньостатистичному Android-смартфоні встановлено близько 35 застосунків, кожен з яких відправляє конфіденційну інформацію мінімум 70 компаніям. Згодом ці дані використовуються для налаштування таргетованої реклами під конкретного користувача.

Як активувати функцію:

  • Завантажте DuckDuckGo на Android або оновіть його до останньої версії (5.143.1).
  • Відкрийте програму, перейдіть в "Налаштування" → "Захист від відстеження застосунків".
  • Дотримуйтесь інструкцій на екрані.

Варто наголосити, що всі ці операції відбуваються на пристрої користувача без відправки даних на сервери DuckDuckGo.

Скріншот

Раніше УНІАН розповідав, як вимкнути безпечний режим на Android. У більшості випадків користувачі активують його випадково, проте відключається він так само просто.

Також ділилися способами позбутися дублікатів контактів на Android. Будь-то випадково, або при використанні декількох сім-карт є ймовірність отримати забиту телефонну книгу контактами-дублікатами.

Вас також можуть зацікавити новини: