5 пошукових систем, які можуть замінити Google / ua.depositphotos.com

Google – далеко не єдина пошукова система, яка добре справляється зі своїми завданнями. Існує безліч різних сервісів, проте мало хто про них чув.

У даній замітці мова піде про актуальні альтернативи, які можуть скласти конкуренцію пошуковому гігантові, а в чомусь навіть кращі за нього.

DuckDuckGo

Відео дня
Скріншот

DuckDuckGo – досить популярна альтернативна пошукова система з відкритим кодом. Окрім власного алгоритму, він також використовує результати Yahoo, Bing  і "Вікіпедії", що дозволяє видати більш релевантний результат на запит. 

Сильною стороною DuckDuckGo є його конфіденційність. Розробники заявляють, що пошук не збирає і не акумулює ваші дані, не зберігає ніяких логів, а використання файлів cookies практично не зустрічається. Приватність пошуковика максимальна, тому можна не переживати про персоналізовані результати видачі.

Зауважимо, що даний пошуковик формує тільки ту картину, яку ви шукаєте згідно з запитом в рядку – ніяких додаткових фільтрів на основі ваших минулих пошуків або інших даних. Це також стосується таргетної реклами, яка формується на основі запитів.

До того ж за допомогою DuckDuckGo можна легко шукати інформацію на інших мовах, тоді як Google персоналізує видачу по регіону. 

You.com

Скріншот

You.com – гарне рішення, коли потрібно більш "глибокий" пошук. Система аналізує дані й формує результат не на основі коротких входжень, а на базі більш складних "витягів" з різних джерел, включаючи соцмережі, спільноти та форуми.

You.com відносно молодий пошуковик, завдяки чому він володіє сучасним інтерфейсом і приємним дизайном. Самі результати за запитом подаються в приємному, структурованому вигляді. Здебільшого це блокова система з розбивкою на категорії.

Під час написання запиту, You.com видає підказки з релевантними результатами для підвищення точності знайденої інформації. А у видачу потрапляють не тільки найбільш відвідувані та популярні сайти, але і маловідомі проєкти за умови, що у них є правильна відповідь на питання.

По суті, сервіс застосовує більш комплексний підхід і знаходить рішення, яке система Google не видала б. 

StartPage

Скріншот

StartPage – пошуковик, який працює на основі Google. Однак на відміну від останнього, StartPage зберігає вашу анонімність і не використовує ваших приватних даних.

Сервіс використовує спеціальні алгоритми та проксі, щоб забезпечити безпеку ваших даних. Ви отримуєте результати Google, проте не ризикуєте потім потонути в сотнях повідомлень реклами. В системі є також приватний режим, який запобігає можливість інших сайтів збирати інформацію про вас.

Фактично, це той же гугл, але без "стеження".

Swisscows

Скріншот

Swisscows – швейцарський надійний сервіс, який аналізує пошуковий запит більш глибоко і дозволяє отримати більш точні результати.

На основі машинного навчання, система розуміє контекст вашого пошуку і дозволяє знайти саме те, що потрібно. Монетизація системи здійснюється шляхом реклами, яка враховує ваші пошукові запити. Підходить, коли необхідно знайти більш релевантні сайти з кращою інформацією.

Swisscows стане в пригоді, якщо вам потрібен чесний пошуковик, який видає результати, ґрунтуючись на ваших запитах, а не на топі сайтів. 

Dogpile

Скріншот

Dogpile – пошуковик, який використовує більшість результатів від популярних сервісів і комбінує їх у власний, релевантний варіант.

З основних плюсів тут – це набагато менше реклами та особливий алгоритм аналізу результатів пошукачем для надання актуальної сторінки користувачеві. Підходить, коли потрібно зібрати "кістяк" інформації відразу з усіх систем.

Раніше УНІАН розповідав, як зробити так, щоб комп'ютер перестав йти в сплячий режим. Найчастіше комп'ютери самі "засинають" після відсутності будь-яких дій протягом певного часу, що часом дратує.

Також рекомендували, який антивірус поставити в 2022 році. Вони ідеально підійдуть для комфортного домашнього використання, гарантуючи якісний захист від вірусів.

Вас також можуть зацікавити новини: