Презентація iPhone 13 / фото REUTERS

Компанія Apple традиційно представляє нове покоління айфонів у вересні, але цього року через нову хвилю "коронавірусної істерії" в Китаї купертинівці найімовірніше не встигнуть вчасно налагодити виробництво 14-ї серії.

Згідно зі звітом Nikkei Asia, старт виробництва iPhone 14 відкладається приблизно на три тижні, як мінімум щодо однієї з моделей лінійки.

Відомо, що процес розробки нового покоління iPhone залучені три підрядники Apple – компанії Luxshare, Foxconn і Pegatron, діяльність підприємств яких на території Китаю істотно постраждала через локдауни.

Відео дня

Водночас наголошується, що запуск виробництв в Китаї після тривалого локдауну ще не гарантує прискорення процесу розробки, оскільки фахівці поки не мають змогу вільно переміщатися по території країни, а без цього створювати складні електронні пристрої набагато складніше. 

За попередньою оцінкою, зрив виробництва майбутніх айфонів може в кінцевому підсумку коштувати Apple до $8 млрд доходу. 

Очікується, що лінійка iPhone зразка осені 2022 року буде складатися з чотирьох моделей: 14, Pro, Max і Pro Max. Також згадується, що преміальні моделі iPhone 14 стануть ще дорожче, а "чубок" замінить овальний виріз у формі пігулки. Природно, оновиться і залізо. 

Раніше УНІАН повідомляв, що Apple і Samsung продовжують сертифікувати техніку у РФ навіть після відходу з країни. Експерти вважають, що компанії роблять це з перспективи відновлення продажів в країні.

Вас також можуть зацікавити новини: