Як збільшити швидкість інтернету на вай фай роутері: 5 перевірених способів / фото Stable Diffusion

Якщо швидкість домашнього інтернету здається недостатньою, проблема може полягати не тільки в поганому тарифі провайдера. На якість з'єднання впливає безліч чинників, тому її поліпшення вимагає комплексного підходу.

Щоб перевірити швидкість інтернету, можна скористатися спеціальними сервісами на кшталт Speedtest. Якщо швидкість дійсно менша за заявлену – розповідаємо, де шукати причини і як прискорити домашній Wi-Fi до максимуму.

Як збільшити швидкість з'єднання Wi-Fi

  • Насамперед, не ставте роутер занадто низько до підлоги. Сигнал від роутера виходить дугоподібно, тому при розташуванні в нижній частині квартири його частина банально йде в підлогу. Через цю ж причину не рекомендується розміщувати роутер у закритих шафах, а тим більше всередині слабкострумових щитів.

    Відео дня
  • Друга порада – перевірте температуру маршрутизатора. Цілком може бути так, що вентиляційні отвори роутера забилися пилом і/або він стоїть поруч із вікном. Усе це може негативно позначитися на його роботі.

Приберіть роутер подалі від джерел тепладжерело / фото Stable Diffusion
  • По-третє, уникайте розміщення свого мережевого обладнання поруч з іншими електроприладами, особливо мікрохвильовою піччю. Більшість мікрохвильовок використовують той самий діапазон частот, що й роутери – це може призвести до перешкод у їхній роботі. Інакше кажучи, кухня і роутер – несумісні речі.
  • По-четверте, переконайтеся, що роутер не заблокований предметами-ізоляторами, як-от акваріуми або дзеркала, які можуть уповільнити або повністю блокувати сигнал. Також слід уникати близького розміщення роутера з Bluetooth-девайсами, таким, як бездротова клавіатура або миша, які можуть створювати перешкоди і порушувати сигнал.
  • Нарешті, якщо ваш роутер підтримує підключення через 5 ГГц, налаштуйте його на цей режим. Таким чином каналів для під'єднання буде більше, що позначиться на швидкості та стабільності вашої мережі. Роутери з підтримкою 5 ГГц коштують відносно недорого, деякі моделі можна знайти за 800-1000 грн.

Не ставте роутер поруч із комп'ютером / фото Stable Diffusion

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як правильно почистити зарядний порт телефону. Цю процедуру рекомендується повторювати раз на пару місяців. Приблизно за цей проміжок порт зарядки вашого смартфона може забитися брудом.

Також розповідали про хитрий спосіб очистити пам'ять на iPhone, не видаляючи нічого важливого. Користувачі кажуть, що таким чином їм вдалося очистити від 1-2 ГБ до 10-20 ГБ системного сміття.

Вас також можуть зацікавити новини: