Що робити з телефоном якщо він впав у воду: поради від Apple / фото ua.depositphotos.com

Apple оновила розділ з рекомендаціями на випадок, якщо смартфон впав у воду або на екрані з'явилося попередження про виявлення рідини. Там, серед усього іншого, окремо згадується, що айфон не можна сушити за допомогою рису.

Так, багато хто з користувачів впевнені, якщо покласти мокрий телефон в миску з рисом, то вода вбереться, а пристрій знову запрацює. Однак на ділі ви тільки пошкодите внутрішні компоненти айфона. Наприклад, крохмаль, що входить до складу рису, може проникнути в корпус iPhone і роз'їдати шлейфи. 

Що не потрібно робити з утопленим iPhone:

  • Не сушіть iPhone за допомогою зовнішнього джерела тепла або стисненого повітря.
  • Не вставляйте в роз'єм сторонні предмети, наприклад ватяну паличку або паперовий рушник.
  • Не кладіть iPhone у мішок з рисом. В іншому випадку дрібні частинки рису можуть пошкодити ваш iPhone.

Замість цього, візьміть айфон в руку так, щоб порт дивився вниз. Постукайте по верхній частині пристрою, щоб струсити воду. Після цього, покладіть його в провітрюване приміщення і почекайте, поки висохне. Це може зайняти до 30 хвилин. 

Відео дня

При зануренні у воду на екрані iPhone зазвичай з'являється напис "Виявлена рідина. Зарядка недоступна...". Якщо після "сушки" на екрані досі висвічується жовтий знак оклику – значить волога залишилася, і потрібно почекати ще.

Втім, іноді трапляється так, що знак оклику не зникає довгий час. Це може бути помилка системи – спробуйте перезавантажити iPhone і під'єднати зарядний пристрій. Якщо iOS знову попереджає про виявлення рідини, зверніться до сервісного центру.

Що робити з телефоном, якщо він упав у воду: є проста інструкція від Apple

Раніше Apple розповідала, чому не варто спати поруч зі смартфоном, який заряджається. Є як мінімум три важливі причини, чому не слід так робити, включаючи загрозу загоряння.

Своєю чергою, УНІАН ділився порадами, як позбутися від реклами в додатках і іграх. Незважаючи на те, що реклама в смартфонах є їх невід'ємною частиною, її можна цілком легально відключити. І для цього не доведеться нічого завантажувати і встановлювати.

Вас також можуть зацікавити новини: