В Apple пояснили, чому краще не брати смартфон в ліжко / фото ua.depositphotos.com

Як і більшість людей, лягаючи спати, ви напевно тримаєте телефон недалеко від ліжка, щоб до нього можна було легко дотягнутися. Водночас деякі кладуть його й зовсім під подушку, щоб дістати в разі потреби якомога швидше. Але спати в такій близькості з пристроєм – не найкраща ідея, особливо, коли він заряджається.

Apple оновила розділ з рекомендаціями щодо правильної зарядки iPhone – там, серед усього іншого, є попередження про небезпеку сну з телефоном, що заряджається.

По-перше, сон біля пристрою, підключеного до зарядного кабелю, може призвести до пожежі, ураження електричним струмом, травмування, пошкодження смартфона чи майна. Представники компанії радять завжди залишати телефони на зарядці в добре провітрюваному приміщенні.

Відео дня

По-друге, зарядка телефону під ковдрою або подушкою також представляє підвищений ризик, оскільки пристрій може швидко вийти з ладу:

Не спіть на пристрої, адаптері живлення чи бездротовому зарядному пристрої і не кладіть їх під ковдру, подушку чи своє тіло, коли смартфон підключений до джерела живлення – попередили в Apple.

По-третє, ризик пожежі зростає, якщо використовуються неоригінальні зарядні пристрої від сторонніх виробників, оскільки деякі дешевші аксесуари можуть не відповідати стандартам безпеки Apple.

Нарешті, не забувайте міняти зарядні пристрої, як тільки вони виходять з ладу. Використання пошкоджених кабелів чи зарядних пристроїв може призвести до пожежі, ураження електричним струмом, травм чи пошкодження iPhone, чи іншого майна.

Раніше УНІАН розповідав про "ненажерливу" функцію на iPhonem яка серйозно навантажує акумулятор, і, яка, скоріш за все, вам вона не потрібна. До того ж вона збільшує витрату мобільного трафіку.

Також ми ділилися рекомендаціями, чому не варто заряджати смартфон до 100% і який відсоток заряду вважається оптимальним. Це актуально як для iPhone, так і для Android.

Вас також можуть зацікавити новини: