Як користуватися телефоном у спеку: корисні рекомендації для всіх / фото ua.depositphotos.com

Наші смартфони схильні до негативного впливу погоди не тільки взимку, в лютий холод, але й влітку, в пекучу спеку. Екстремальні температури можуть викликати перегрів улюбленого гаджета, що, своєю чергою, може привести до уповільнення його роботи. Крім того, батарея смартфона під впливом високих температур може втратити свої характеристики і швидше вийти з ладу.

УНІАН зібрав найважливіші рекомендації про те, як використовувати телефон в спеку, щоб уникнути потенційних проблем, і яка температура небезпечна для телефону.

Увімкніть автоматичну яскравість екрана

Перш ніж поговорити про те, як спека впливає на телефон, насамперед подбаймо про власний комфорт. Всі ми добре знайомі з ситуацією, коли при яскравому сонячному світлі на екрані майже нічого не можливо розгледіти.

Відео дня

У подібних ситуаціях настройка автоматичного регулювання яскравості, яка є практично у всіх смартфона, може стати надійним способом розв'язання даної проблеми, особливо на сонці. Але варто врахувати, що в залежності від вашої моделі телефону, це не завжди може бути рішенням.

Як врятувати телефон від спеки: допомагаємо улюбленому гаджету пережити літо

Як правильно заряджати смартфон влітку

При зарядці смартфона він нагрівається сам по собі, і цей ефект посилюється в умовах високої температури навколишнього повітря. Влітку важливо підходити до процесу зарядки з особливою увагою, дотримуючись наступних рекомендацій:

  • Не дозволяйте телефону лежати на сонці під час зарядки.
  • Під час спеки рекомендується відмовитися від швидкої зарядки, і вибрати блок живлення слабший.
  • Для зарядки використовуйте чи оригінальні аксесуари, чи перевірені аналоги від відомих виробників. Неперевірені зарядні пристрої, особливо в спеку, потрапляють в групу підвищеного ризику.
  • Заряджайте смартфон до рівня не більше 80% батареї.
  • Утримайтеся від використання смартфона, коли він заряджається.

Влітку особливо важливо не заряджати смартфон вище 80% / фото ua.depositphotos.com

Якщо ці поради не допоможуть уникнути нагрівання телефону під час зарядки, не вдавайтеся до допомоги радикальних заходів, намагаючись охолодити телефон. Наприклад, абсолютно точно не слід поміщати його в морозильник – таким чином ви створите різний перепад температури, який негативним чином позначиться на роботі телефону.

Що робити якщо влітку нагрівається телефон

Якщо корпус смартфона гарячий (і тривалий час залишається таким), то потрібно увімкнути режим економії енергії – це обмежить роботу процесора і ресурсомістких системних служб, тим самим зменшивши тепловиділення. Таким чином телефон швидше охолоне без необхідності його вимикати.

Інший момент – якщо покриття стільникового зв'язку і мереж Wi-Fi нестійке, смартфон може, і скоріш за все, буде нагріватися через спробу забезпечити стабільне підключення. У такій ситуації рекомендується переключитися з LTE на 3G/2G.

Ну, а найпростіший спосіб охолодити смартфон – просто вимкнути його хвилин на деякий час, досить буде й 10 хвилин.

Загалом, звучить очевидно, але постарайтеся тримати смартфон в прохолодному місці і не користуватися ним занадто довго в спеку. А взагалі, літній період – гарний час, щоб відпочити від гаджетів.

Раніше УНІАН розповідав про процедуру в смартфоні, про яку мало хто знає, але яку потрібно виконувати 2-3 рази на рік. Вона допоможе не тільки підтримувати заряд батареї на оптимальному рівні, але й збільшити термін життя акумулятора.

Також ми ділилися рекомендаціями, чому не варто заряджати смартфон до 100%, і який відсоток заряду вважається оптимальним. 

Вас також можуть зацікавити новини: