Фото прес-служби ТОДА

Тернопільщина отримала додатково понад 20 млн грн на  фінансування освітньої галузі.

Як повідомили УНІА в прес-службі облдержадміністрації, про це під час Ради регіонального розвитку Зборівського району повідомив голова ТОДА Степан Барна.

Він підкреслив, що за останні 3 роки в галузь освіти в області вкладаються значні фінансові ресурси, які скеровують на капітальні ремонти, оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів.

Фото прес-служби ТОДА

«При цьому змінюється не лише форма, а й зміст. Крім того, ми отримали ще додаткових майже 17 млн грн на кабінети природничо-математичного циклу і більше 7 млн грн – на внутрішні вбиральні в школах. Ми зараз будемо здійснювати перерозподіл між районами для того, щоб разом вирішити ще й ці питання», – повідомив Барна.

Він додав, що за останні три роки практично в усі навчальні заклади області здійснювалися капітальні вкладення. Зокрема закупили 59 нових шкільних автобуси, збудовано дві нові школи, закупили понад 3 тис. нових комп’ютерів, замінили вікна та двері на енергозберігаючі, оновили фасади, перекрили дахи, придбали нові кабінети фізики, хімії та біології тощо.  

Фото прес-служби ТОДА

Перебуваючи в Зборівському районі Барна спільно з народним депутатом України від Тернопільщини Тарасом Юриком відвідали Озернянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів Зборівського району, у якій навчається 416 учнів. Впродовж 2016-2018 років тут провели капітальний ремонт перекриття даху та утеплення фасаду приміщення. На ці роботи понад 1 млн грн було виділено з субвенції з державного бюджету та близько 377 тис. грн з місцевого бюджету. У кабінетах перших класів встановлені принтери, сканери, мультимедійні дошки та підведена мережа Інтернет.

Разом з першокласниками голова ТОДА перевірив, як працює мультимедійна дошка, а також поспілкувався з вчителями щодо навчання за методикою Нової української школи.