Зустріч олови ТОДА Степана Барни та представниками консорціуму організацій у складі Oxford Policy Management Limited / фото прес-служба ТОДА

На Тернопільщині заплановано трансформувати 6 інтернатів, що дозволить понад 500 дітям отримати сімейне виховання.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це йшлося сьогодні під час зустрічі голови ТОДА Степана Барни та представниками консорціуму організацій у складі Oxford Policy Management Limited.

Вони обговорили проект впровадження соціальних послуг, що сприятимуть догляду і вихованню дітей в сімейному або наближеному до сімейного середовищі та мінімізації потреби в інтернатних закладах.

Відео дня

Проект із реформування інтернатних закладів є четвертою поспіль ініціативою Міністерства соціальної політики України в рамках програми "Модернізація системи соціальної підтримки населення України" за підтримки Світового банку.

«Наше завдання – надавати вам технічну і консультаційну підтримку. Реформа, про яку ми говоримо, це політика держави. Й у Тернопільській області, як нам повідомили у Міністерстві соціальної політики, є все підґрунтя, щоб успішно реалізувати цей проект. А розрахований він майже на два роки», – зазначив представник консорціуму Володимир Кузьмінський.

На зустрічі обговорили проект впровадження соціальних послуг, що сприятимуть догляду і вихованню дітей в сімейному або наближеному до сімейного середовищі / фото прес-слжуба ТОДА

Баран підкреслив, що Тернопільщина зацікавлена у такій співпраці й готова максимально сприяти на кожному етапі.

«Ми зацікавлені в реалізації таких проектів, тому що дана проблематика має достатньо серйозний характер. В області функціонують 19 інтернатів, де перебувають близько 3 тис. дітей. Понад 90% з них не мають батьків. І тому ми зацікавлені, щоб максимально адаптувати дітей до життя та їх соціалізувати», – сказав Барна.

Реалізація проекту із реформування інтернатних закладів у Тернопільській області дозволить зменшити потребу в інтернатних закладах шляхом розвитку соціальних послуг на рівні об’єднаних територіальних громад, введення посад фахівців із соціальної роботи, мережі сімейних форм виховання (патронатних сімей, опіки та піклування, усиновлення, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу), інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами, послуг з соціальної інтеграції для випускників закладів інституційного догляду.

В області функціонують 19 інтернатів, де перебувають близько 3 тис. дітей / фото прес-слжуба ТОДА

Довідка УНІАН. Програма «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» виконується Міністерством соціальної політики згідно з Угодою про позику між Україною та Світовим банком. Проект «Розробка та впровадження регіонального плану стосовно збільшення обсягів надання послуг з догляду на сімейній основі (реформування інтернатних закладів для дітей)» реалізовуватиметься впродовж 2019 – 2020 р. консорціумом організацій у складі OxfordPolicyManagementLimited (Велика Британія), Міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Україна, COC Кіндердорф Інтернешнл та Українського фонду «Благополуччя дітей».