На Тернопільщині аграрія Петра Гадза нагородили за допомогу у спорудженні комплексу «Український Єрусалим» на території Марійського духовного центру в Зарваниці.

Як повідомили УНІАН в прес-службі підприємства, під час урочистого богослужіння у свято Богоявлення Господнього та Хрещення Ісуса Христа, яке відбулось у Зарваниці, відзнаку Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава Гадзу вручив отець-митрат Дмитро Квич.

«Паломництво до Єрусалиму християни вважають особливою нагодою для покаяння, освячення, глибокого осмислення своєї віри та вияву подяки Господу за Його безмежне Боже милосердя. Завдяки Вашій допомозі це святе місто стало ближчим до кожного спраглого українського серця. Адже відтепер в Марійському духовному центрі «Зарваниця» є комплекс споруд «Українського Єрусалиму», куди з Божого благословення приходитимуть численні вірні нашої Церкви, щоб єднатися зі своїм Творцем», – йдеться у тексті грамоти.

Гадз висловив переконання, що «Український Єрусалим» став справді унікальним комплексом храмових споруд, де відчувається віра та любов.

«Коли я вперше почув про ідею створення у Зарваниці своєрідного українського Єрусалиму, то без вагань зрозумів, що посприяю втіленню цього проекту. Марійський духовний центр для мене є особливим місцем, де відчуваєш спокій, надію, а також відновлюєш віру в себе та знаходиш впевненість у завтрашньому дні. Перебуваючи тут, розумієш, наскільки сильною є людська віра», – зазначив Гадз.

Як повідомляв УНІАН, відкриття «Укрaїнського Єрусaлиму» у Мaрійському духовному центрі в с. Зарваниця відбулось 27 серпня.

Хрaмовий комплекс містить відтворені копії будівель християнських пaм’яток Єрусaлиму, зокрема, гріб  Господній — головнa святиня християнського світу, де, відповідно до Євaнгелія, був поховaний Ісус Христос після розп’яття.

Увесь комплекс оточений високими й товстими мурaми, що уособлюють древні оборонні мури Святої Землі.

Будівництво комплексу тривaло чотири роки.