Барна зазначив, що існує проблема комунікації з громадськістю і варто її усунути \ фото: прес-служба ТОДА

Голова Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА) Степан Барна закликав правоохоронців посилити роботу із запобігання домашньому насильству.

Читайте такожДіти заявляли в поліцію про домашнє насильство понад 1,2 тисяч разів за минулий рік

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, про це він вів мову під час спільної наради керівників силових структур Тернопільської області.

Відео дня

«Впродовж 2018 року в Тернопільській області зареєстровано понад 3,5 тис. звернень щодо сімейного насильства. Ми не можемо не реагувати на такі випадки. Крім того, часто суди закривають справи у зв’язку з відстутністю підстав для притягнення до відповідальності кривдника. Тому робота правоохоронних органів у цьому плані має бути максимально активною», – наголосив голова ОДА.

В 2018 році в Тернопільській області зареєстровано 3,5 тис. звернень про сімейне насильство \ фото: прес-служба ТОДА

Він також звернув увагу на потребі забезпечити максимальну прозорість та правопорядок під час проведення виборі

«Існує проблема комунікації з громадськістю і варто терміново її усунути. Питання ефективності правоохоронного блоку буде предметом особливої уваги з боку президента України, генерального прокурора, Міністра внутрішніх справ та голови Служби безпеки України. Тому потрібно виробити систему, яка дасть можливість забезпечити спокійне проведення і президентських, і парламентських виборів», – сказав Барна.

Барна наголосив, що робота правоохоронних органів у цьому плані має бути максимально активною \ фото: прес-служба ТОДА

Принагідно він відзначив успішність проведеної у 2018 році операції «Врожай», при цьому звернув увагу на такі проблеми, як наявність у районах ігрових автоматів, погану якість контролю продажів тютюнових та алкогольних виробів, неврегульованість продажу валюти на ринках області.