Наступного тижня всі жителі Тернопільщини отримають анкети для висловлення власного бачення  щодо покращень в їхньому населеному пункті чи районі

Наступного тижня всі жителі Тернопільщини отримають анкети для висловлення власного бачення  щодо покращень в їхньому населеному пункті чи районі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час брифінгу повідомив голова ТОДА Степан Барна.

За його даними, жителям області надійдуть великі конверти за підписом Президента України Петра Порошенка.

Відео дня

Вони міститимуть карту із планом стратегічних робіт по всіх районах області у 2019-2021 роках в сферах медицини, освіти, розвитку інфраструктури та туризму. Також в конверті буде буклет з даними про те, які ключові роботи вже зроблено і які проекти планується втілити найближчим часом.  А ще – анкету, в якій людям запропонують вказати їхнє бачення щодо стратегії розвитку області, які задуми, на їх думку, варто втілити в їхньому населеному пункті чи районі.

«На радах регіонального розвитку кожного району ми напрацювали дуже багато проблемних питань, які потребують вирішення, і вийшли на спільну стратегію розвитку Тернопільської області на 2019-2021 роки. Напрацювали понад 300 проектів, які будуть реалізовані в найближчі 3 роки. Мова не про заміну вікон, дверей чи даху, сьогодні цим вже нікого не здивуєш. Адже лише в закладах освіти області ми за 2 роки замінили 5 тис. вікон. Держава вже не повинна займатися такими питаннями, а стратегією комплексного розвитку. Напрацьовуючи дану стратегію ми зрозуміли, що не враховуємо думку всіх жителів області, яких є 1 млн 50 тис. Тому ми вийшли з ідеєю запропонувати усім родинам краю долучитися до формування цієї стратегії», – пояснив ініціативу із розсиланням конвертів Барна.

За його словами, анкету, оплачений конверт для того, щоб відіслати її Президенту України, буклет та карту усі родини Тернопільщини отримають наступного тижня. Згодом орієнтовно місяць триватиме систематизація та аналіз надісланих людьми побажань.

«Зрозуміло, що не всі індивідуальні ініціативи зможуть бути включені в стратегію розвитку. Але ті, які цікаві з точки зору розвитку громади чи Тернопільщини загалом, ми обов’язково врахуємо. Створення опорних шкіл, завершення реконструкції ратуші Пінзеля в Бучачі, відкриття індустріальних парків – це вирішує проблематику області. Зрозуміло, будуть побажання забезпечити освітлення чи відремонтувати дорогу, або скарги, що протікає дах. Ми це теж проаналізуємо і вже даватимемо оцінку діяльності тим керівникам, які не змогли вирішити ці дрібні проблеми на місцях», – зазначив Барна.

Власне один з пунктів анкети пропонує оцінити діяльність керівника громади, міста та облдержадміністрації.