5-6 березня у Карпатах високий ризик сходження лавин / Фото УНІАН

Рятувальники просять туристів не ходити в походи в гори 5-6 березня 2019 року через ризик сходження лавин. Про це йдеться у повідомленні закарпатського ДСНС у Facebook.

Читайте такожНа Закарпатті під снігову лавину потрапили троє туристів, один з них загинув (відео)

"5-6 березня у зв’язку із опадами та хуртовиною на високогір’ї Закарпатської області очікується значна снiголавинна небезпека (IIІ рiвень). Зважаючи на це, Управління ДСНС України у Закарпатській області закликає громадян утриматися від походу в гори, адже у разі сходження лавини подібна подорож може завершитися трагічно", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також рятувальники опублікували пам'ятку для туристів, які планують похід у гори, щоб він не перетворився на небезпечну пригоду.

Пам'ятка для туристів у горах / Фото www.facebook.com/DsnsZakarpattya

Як повідомляв УНІАН.Туризм, протягом зими в Українських Карпатах частішають трагічні нещасні випадки з туристами, які вирушають у гори, адекватно не оцінивши погодну обстановку чи власний рівень підготовки.

Так, 22 лютого стало відомо про загибель двох туристів від обмороження, які у складі групи з восьми осіб вирушили на гору Піп Іван. Рятувальна операція, до якої загалом задіяли майже 40 осіб, тривала кілька днів. В результаті до лікарень госпіталізували не лише кількох постраждалих туристів, але й трьох рятувальників, які отримали обмороження під час пошукової операції.