Другу чергу реконструкції парку «Володимирська гірка» планується завершити восени / фото УНІАН

Другу чергу реконструкції столичного парку «Володимирська гірка», яка охоплює територію нижнього плато схилу, планується завершити цієї осені.

Про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко у Facebook.

За його словами, тут вже вимостили доріжки, встановили освітлення та систему відеоспостереження. Побудовані дві нові альтанки, а ту, що була в парку, – реконструювали. Схили, на яких стоять альтанки, укріпили підпірними стінками.

Відео дня

Читайте такожЩо варто побачити у Києві: головні must visit місця столиці (відео)

Також зазначається, що сьогодні тривають роботи з будівництва нових сходів від Андріївської церкви до Алеї художників і парку «Володимирська гірка». Сходи будуть залізобетонні з накладками з деревини на сходинках, з підсвіткою на перилах.

«Обидві локації – нові сходи від Андріївської церкви та другу чергу «Володимирської гірки» – плануємо презентувати восени», – сказав мер.

Як повідомляв УНІАН, роботи з реконструкції парку «Володимирська гірка» були розпочаті у 2017 році.

Згідно з проектом реконструкції парку «Володимирська гірка», роботи проводитимуться на верхньому та нижньому плато.

Роботи на верхньому плато (перша черга реконструкції) завершили до Дня міста 2018 р. На території облаштовано систему поливу газонів, прокладено нову мережу дощової каналізації, встановлено нові ліхтарі, огородження та укріплено схили і підпірні стіни. Також встановлено систему відеоспостереження, нові лави, облаштовано дитячий майданчик.

Парк «Володимирська гірка» був закладений у ХІХ столітті та є пам’яткою садового мистецтва. Востаннє реконструкцію тут здійснювали до літньої Олімпіади у 1980 році.