Пасажири змушені були дві години просидіти у задушливому приміщенні в очікуванні багажу / korupciya.com

Співробітникові авіакомпанії SkyUp Airlines, який постраждав у результаті забруднення аеропорту «Бориспіль» аміаком 21 жовтня, в лікарні була надана медична допомога. Зараз чоловік виписаний з медустанови.

Про це розповіли в прес-службі авіакомпанії, пише Обозреватель.

«Зі стюардесами була помилкова тривога – з ними все в порядку. Постраждав тільки один наш співробітник, який знаходився в офісі в «Борисполі». Йому була надана медична допомога, він був під крапельницею... Зараз його стан задовільний. Його відправили на обстеження, він здав аналіз крові, чекає на результат», – повідомили в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожПасажири запізнилися на рейс: у Wizz Air розповіли свою версію історії з відмовою у посадці на літак українським спортсменамТакож в авіакомпанії додали, що правоохоронні органи повинні з'ясувати всі обставини події, зокрема, отримати відповідь на запитання: «Як можна було розпиляти хімікати на тлі такої погоди, туманів тощо».

Одна з пасажирок Ольга Коновалова, яка увечері 21 жовтня прилетіла в «Бориспіль» рейсом з Анталії, розповіла, що, вийшовши з літака, «всі відразу відчули неприємний різкий запах аміаку, але ніхто нічого не пояснював».

За її словами, процедура проходження прикордонного контролю та видачі багажу зайняла понад дві години. Весь цей час пасажири рейсу, серед яких були й немовлята, перебували «в задушливому приміщенні, в прохідному залі, де практично не було місць для сидіння»: «Ми сиділи просто на багажній стрічці, яку зупинили. У мене від аміаку почали пощипувати очі, маленькі діти почали плакати. Години через дві ми домоглися лікаря».

Читайте такожПродали забагато квитків: популярний лоукостер відмовив українцям у посадці на літакКрім того, вона зазначила, що через довге очікування пасажири зіткнулися з проблемою нестачі питної води: «Ми просили митників дозволу вийти та зайти, щоб купити води... Пізніше працівниці аеропорту принесли бутлі з водою, але до того часу пройшло понад дві години».

У прес-службі аеропорту «Бориспіль» зазначили, що вперше зіткнулися з подібною ситуацією.

Як повідомляв УНІАН, увечері 21 жовтня аеропорт «Бориспіль» припинив обслуговування через загрозу отруєння.

У зв'язку з цим до лікарні доставили одну людину, ще 50 поскаржилися на погане самопочуття.