Раковина для зливу води перед пунктом контролю в аеропорту Прага / фото: аеропорт Прага

Аеропорт Прага дав можливість пасажирам заощаджувати на покупці води під час подорожей в рамках ініціативи Fly Plastic Free (Літай без пластику).

Про це повідомляється на ресурсі avianews.com.

Читайте такожУ підземці Риму можна обміняти пляшки на квиток (відео)

Відео дня

В аеропорту встановили раковину для зливу рідин перед входом на пункт контролю в терміналі 2. Пасажирам пропонується не викидати свої пластикові пляшки з рідинами, а вилити з них воду і наповнити після контролю безпеки знову в одному з 13 безкоштовних питних фонтанчиків, розташованих у стерильній зоні вильоту. Надалі кількість таких точок буде розширено.

Таким чином, мандрівники зможуть заощадити на покупці пляшок з водою, ціна яких може досягати декількох євро, і одночасно зменшити генерування пластикового сміття, що складається з пляшок для напоїв одноразового використання.

Відзначається, що заборона на пронесення в стерильну зону рідин в посудинах понад 100 мілілітрів була поступово введена в більшості країн світу після спроби організації у 2006 році теракту в лондонському аеропорту Хітроу з використанням вибухівки, виготовленої з рідини. Правила при цьому не забороняють проносити з собою порожні ємності, навіть якщо їх обсяг перевищує 100 мілілітрів.

Як повідомляв УНІАН, у британських аеропортах можуть зняти обмеження на провезення рідин.