фото Google Maps

Приватний чеський перевізник Leo Express отримав дозвіл на запуск регулярних залізничних рейсів з Праги через Краків та Пшемишль до станції Медика на кордоні з Україною.

Читайте такожВ Україні наступного року з'єднання бути нові маршрути поїздів

Як пише Rynek kolejowy, UTK (Адміністрація залізничного транспорту Польщі) дозволив Leo Express з 11 грудня цього року обслуговувати маршрут Прага-Медика. Дозвіл видано 15 листопада на п'ять років - до 10 грудня 2024 року, передає liga.net.

Відео дня

Чеському перевізнику дозволено використовувати на маршруті чотири пари поїздів щодня. На території Польщі потяги можуть зупинятися в 17 пунктах, у тому числі у Катовіце, Кракові, Тарнові, Жешуві, Пшемишлі.

При цьому наголошується, що з грудня 2019 року потяги Leo Express ще не курсуватимуть за цим маршрутом. Терміни не називаються. На запит журналістів у чеській компанії поки не відповіли.

Нагадаємо, про плани запустити перший поїзд від межі України через Краків до Праги у грудні 2019 року в компанії Leo Express заявляли ще в січні.

У серпні ще один чеський приватний перевізник - RegioJet повідомив, що планує запустити прямий поїзд Прага-Мостиська з червня 2020 року.