За рік роботи експрес здійснив майже 10 тис. рейсів / Фото УНІАН

Лише за перший рік експресом Kyiv Boryspil Express скористалися майже 1 млн пасажирів.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

Читайте такожWindrose запускає рейс з Івано-Франківська в Бухарест

Відео дня

«Упевнений, зараз ніхто не сперечатиметься, що експрес до аеропорту «Бориспіль» потрібен. За перший рік роботи він здійснив близько 10 тис. рейсів та перевіз майже мільйон пасажирів. І це безперечний доказ успішності цього проєкту», — зазначив Євген Кравцов.

Як повідомляється, рекордну кількість пасажирів експреси перевезли в серпні та вересні 2019 року — 98,2  тис. та 107,6 тис. відповідно. Найбільшою популярністю користуються рейси № 842 Київ — Бориспіль о 17:50 та № 845 Бориспіль — Київ о 19:17. За добу експреси здійснюють 57 рейсів та перевозять 2,5 тис. пасажирів

За словами керівника Укрзалізниці, компанія планує й надалі розвивати цей проєкт. Наразі залізничники завершують реконструкцію станції Видубичі, де буде збудована зупинкова платформа для експреса. «Станція Видубичі перетвориться на транспортний хаб, який об’єднає автобусні перевезення, залізницю, метро та авіатранспорт. Крім того, очікуємо на дизель-поїзд виробництва КВБЗ, який ми задіємо на цьому маршруті. А це додатково 170 місць для сидіння», — зауважив він.