Ілюстрація REUTERS

Жителі Німеччини зустріли Новий рік масовими феєрверками. Німці - великі любителі проводити старий і зустріти Новий рік під залпи. У країні новорічні феєрверки - насамперед, приватна справа. За підрахунками, на святкову піротехніку жителі Німеччини витрачають щороку близько 133 мільйони євро.

Читайте такожУ Брюсселі в новорічну ніч спалили близько 20 автомобілів

Хтось разом із сусідами організовував міні-шоу біля власного будинку, хтось спеціально їхав в центр міста, щоб приєднатися до галасливої компанії інших святкуючих.

Відео дня

Правда, аматорський феєрверк строго регулюється законом: робити це дозволяється лише з 31 грудня по 1 січня. Тим, хто цього розпорядження не дотримується, загрожує штраф до 10 тисяч євро, нагадує «Німецька хвиля». І придбати святкову піротехніку в продажу можна протягом всього декількох днів, цього року - з 28 по 31 грудня. Не можна пускати петарди поблизу лікарень та будинків для людей похилого віку, а також у природоохоронних зонах. До того ж все більше міст оголошують окремі райони закритими для піротехніки.

Берлін, наприклад, цього року заборонив аматорський феєрверк на площі Александерплац і біля Бранденбурзьких воріт, де проходила найбільша в світі новорічна вечірка під відкритим небом.

Як повідомляв УНІАН, тисячі жителів і гостей Нью-Йорка, що зібралися на площі Таймс-сквер, спостерігали за падінням кришталевої кулі, яка за традицією сповіщає про початок нового року.