Ілюстрація REUTERS

Тисячі жителів і гостей Нью-Йорка, що зібралися на площі Таймс-сквер, спостерігали за падінням кришталевої кулі, яка за традицією сповіщає про початок нового року.

Читайте такожЯк у світі зустрічають Новий 2020 рік: атмосферні фото з різних куточків планети

Кожен рік церемонія падіння кулі має власну тематику, яка, як правило, пов'язана з найбільш актуальними проблемами минулого року, пише "Голос Америки". Цього року організаторами була обрана тема екології та зміни клімату. Честю взяти участь у церемонії запуску кулі були удостоєні учні та викладачі нью-йоркських шкіл, які займаються проблемами екології.

Відео дня

Зустрічі 2020-го року передував виступ цілої плеяди відомих музикантів: на різних майданчиках глядачі могли спостерігати за виступами рок-групи X Ambassadors, дуету The Chainsmokers, бойз-бенду Backstreet Boys та інді-колективу The Lumineers. У святкуванні Нового року також взяли участь співачки Гвен Стефані і Аланіс Морісетт, репер Post Malone, південнокорейська група BTS та інші.

Відразу після півночі над Таймс-сквер заграла композиція Френка Сінатри New York, New York - ще одна традиція зустрічі Нового року на Манхеттені. Одночасно з настанням півночі на площу було скинуто близько півтора тонн кольорових конфетті.

Таймс-сквер є одним із найпопулярніших місць зустрічі Нового року для американців. Найкращі місця для спостереження за кришталевою кулею американці займають заздалегідь: щоб опинитися ближче від інших до головної новорічної події в США, багато хто приходить на площу за 8-12 годин до опівночі.

Традиції падіння кришталевої кулі, встановленої на даху хмарочоса на розі Бродвею і 42-ї вулиці, вже понад сто років. Вперше гігантська конструкція сповістила про початок нового року в 1907 році. Сьогодні триметровий шар, що складається з 2600 трикутних кришталевих панелей, здатний відтворювати мільйони відтінків і колірних комбінацій.

Як повідомляє Associated Press, на вулицях Нью-Йорка кілька тисяч співробітників правоохоронних органів забезпечували безпеку городян. За словами Джона Міллера, представника відділу боротьби з тероризмом поліції Нью-Йорка, «Таймс-сквер є, можливо, найбезпечнішим місцем на Землі в переддень Нового року, тому що більше ніде не докладається стільки зусиль (щодо забезпечення безпеки)».

Святкові заходи також пройшли в усіх штатах східній частині країни, в тому числі в столиці США Вашингтоні.