Фото SWNS:South West News Service

Фотографу Россу Мартіну наприкінці минулого тижня вдалося зняти північне сяйво під час під час перельоту з Ісландії до Великобританії.

Як пише The Sun, за словами фотографа, весь літак був в захваті від барвистих вогнів, які ніби "танцювали навколо літака". Капітан літака навіть зробив зайве коло, щоб кожен пасажир міг мигцем побачити приголомшливе природне явище.

Фото SWNS:South West News Service

Читайте такожПодорож до Ісландії. Екзотика та неймовірні краєвиди

Відео дня

Сам Росс, який був у п'ятиденній відпустці в Ісландії з п'ятьма друзями, вже бачив вогні під час поїздки, але сказав, що це був "ідеальний спосіб закінчити відпустку".

"Через кілька хвилин всі почали помічати, як ми дістаємо наші камери. Я навіть попросив стюарда приглушити світло, щоб нам було краще видно, і вони це зробили. Хвилин через п'ять-десять прийшов капітан і сказав, що ми зробимо коло, щоб усі могли бачити його з лівого і правого вікон", - розповів щасливий очевидець.

За його словами, для деяких з пасажирів в літаку, це був перший раз, коли вони бачили Північне сяйво.

Фото SWNS:South West News Service

Зазначимо, полярне сяйво або північне сяйво (латинською Aurora borealis) - це оптичне явище у верхніх шарах атмосфери, що супроводжується світінням окремих ділянок нічного неба. Небо ніби грає яскравими кольорами, здебільшого зеленого, синього та фіолетового відтінків, що швидко змінюються.

Як повідомляв УНІАН, нещодавно у Фінляндії відкрили абсолютно новий вид полярного сяйва.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.