Україна планує підписати вгоду про безвіз із Гренадою / фото wikipedia.org

У Міністерстві закордонних справ України очікують набрання чинності угод про безвізові поїздки з п'ятьма країнами - Еквадором, Колумбією, Маршалловими островами, Монголією та Шрі-Ланкою, а також підписання такої угоди із ще однією країною - Гренадою.

Читайте такожПосол Британії анонсувала подальші візові переговори з Україною (відео)

Про це йдеться у звіті з виконання Програми діяльності Кабінету міністрів, оприлюдненому на Урядовому порталі.

Відео дня

Зокрема, серед подальших запланованих дій передбачається «підписання двосторонньої угоди з Гренадою про запровадження безвізового режиму».

Також очікується набрання чинності «безвізовими» угодами з Еквадором, Колумбією, Маршалловими островами, Монголією, Аргентиною та Шрі-Ланкою, укладеними у 2019 році.

При цьому, у випадку Аргентини йдеться про внесення зміни до угоди про скасування віз (збільшення строку безвізового перебування удвічі - до 90 днів протягом 180 днів).

Крім того, у МЗС мають намір удосконалити чинні візово-міграційні процедури (йдеться про запровадження оформлення біометричних українських віз та спрощення процедури оформлення посвідок на тимчасове проживання іноземцям, які в’їжджають в Україну в безвізовому порядку).

У МЗС відзвітували, що минулого року було укладено 6 міжнародних угод у сфері спрощення режиму поїздок громадян (Колумбія, Еквадор, Маршаллові острови, Монголія (оновлена угода), Аргентина (збільшення строку безвізового перебування), Шрі-Ланка (скасування візових вимог для дипломатичних та службових паспортів).

Зокрема, йдеться про угоду між Кабінетом міністрів та урядом Республіки Колумбія про взаємне скасування візових вимог для пред’явників звичайних паспортів та інших проїзних документів; угоду між урядом України та урядом Республіки Еквадор про взаємне скасування візових вимог; угоду з урядом Демократичної Соціалістичної Республіки Шрі-Ланка про звільнення від оформлення віз громадян, які користуються дипломатичними, службовими або офіційними паспортами; угоду між урядом України та урядом Монголії про взаємне скасування віз; угоду з урядом Республіки Маршаллові острови про взаємне скасування візових вимог.

«На даний час сторонами здійснюються внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання угодами чинності», - йдеться у звіті.