Ілюстрація REUTERS

Україна і Узбекистан розраховують відновити регулярне повітряне сполучення між двома країнами з частотою до семи рейсів на тиждень для кожної сторони.

Читайте такожВ Україні пропонують відновити пряме авіасполучення з Японією

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на підсумки зустрічі заступника міністра інфраструктури України Олега Ющенка з першим заступником міністра інвестицій і зовнішньої торгівлі Республіки Узбекистан Алішером Абдуалієвим, під час якої сторони обговорили перспективи співробітництва у сфері інфраструктури і можливості відновлення регулярного повітряного сполучення між двома країнами.

Відео дня

«Україна зацікавлена в якнайшвидшому відновлення регулярного авіасполучення між Україною і Республікою Узбекистан з частотою сім рейсів на тиждень для кожної сторони відповідно до діючої угоди між Україною і Республікою Узбекистан про повітряне сполучення і співробітництво в галузі повітряного транспорту», - цитує прес-служба Ющенка.

У свою чергу, перший заступник міністра інвестицій і зовнішньої торгівлі Республіки Узбекистан Алішер Абдуалієв відзначив важливість подальшого розвитку двостороннього співробітництва в галузі транспортної інфраструктури та висловив надію на швидке відновлення авіасполучення між Україною та Узбекистаном.

Також повідомляється, що політика Мінінфраструктури в галузі авіаційного транспорту спрямована на лібералізацію ринку перевезень з країнами-партнерами, в тому числі з Узбекистаном.

Як повідомляв УНІАН, питання відновлення авіасполучення між Україною та Узбекистаном обговорюється вже кілька років.

Зокрема, 12 грудня 2017 року Державіаслужба України і Державіанагляд Узбекистану домовилися дозволити авіакомпаніям виконувати прямі регулярні рейси між Ташкентом і Києвом, однак через кілька днів Державіанагляд Узбекистану спростував цю інформацію, заявивши, що між сторонами, є невирішені питання.

У вересні 2015 року стало відомо, що національна авіакомпанія Узбекистану Uzbekistan Airways закриває офіс у Києві.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.