Ілюстрація REUTERS

Через карантин у зв'язку з коронавірусом в Україну не можуть повернутися 360 громадян нашої країни, що опинилися у Відні (Австрія).

Читайте такожУ Стамбулі формують списки українців, які хочуть повернутися на батьківщину

Про це УНІАН повідомила одеська художниця Анастасія Жуня, яка зараз перебуває в австрійській столиці.

Відео дня

Вона пояснила, що на виліт в Україну у неї були квитки на борт «Австрійських авіаліній», але в останній момент з'ясувалося, що рейс скасовано. У зазначеній авіакомпанії їй та іншим громадянам України (жителям Одеси, Києва, Дніпра та ін.) повідомили, що виліт не відбудеться, тому що наша держава «перекрила авіасполучення».

Єдина компанія, яка здійснює такі рейси, - МАУ, на рейс якої їм «перебили» квитки, але сьогодні і цей рейс скасовано.

Вона розповіла, що люди, які не можуть вилетіти з Відня, в соціальних мережах об'єдналися в групу і склали списки наших співвітчизників.

«Всього - 360 осіб. Якась частина з них перебуває в буферній зоні аеропорту. Так, одна жінка мені написала, що знаходиться там вже другу добу. Душові закриті, води немає, єдина їжа - печиво в «автоматах», - розповіла Жуня.

За її даними, кільком українцям «Австрійські авіалінії» раніше надали готель, з якого їх вже виселили.

«Зараз ми знаходимося в холі готелю, і не знаємо, що з нами буде далі», - сказала одеситка, акцентувавши, що серед «застряглих» - багато людей, які подорожували з малолітніми дітьми.

Вона стверджує, що на літаку, який сьогодні встиг вилетіти з Австрії в «Бориспіль», були вільні місця.

«Група людей, яка потрапила на цей борт, в соціальних мережах публікувала фото порожніх місць. Тобто, борт вилетів неповним ... Незрозуміло, чому не забрали пасажирів з дітьми ... », - сказала одеситка.

За її словами, проблему намагається вирішити дипредставництва України в Австрії - шукаються можливості відправки людей на батьківщину.

Надзвичайний і повноважний посол України в Австрії Олександр Щерба в соціальних мережах розмістив звернення до українців, які проживають в Австрії. У зверненні сказано, що на батьківщину не можуть виїхати сотні їхніх співвітчизників. Дипломат просить посприяти з розміщенням громадян, а також зі спальними мішками, їжею тощо.

«Виходячи з того, що вони просять спальні мішки, нас, напевно, розмістять на території посольства. Але йдеться про 360 людей, маленьких дітей ... », - підкреслила одеситка.

Як повідомляв УНІАН, Україна з 17 березня закрила пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.