Японію можна вважати однією з найбільш незвичайних у всьому світі країн / фото прес-служба 1+1

У новому великому випуску своєї програми Антон Птушкін покаже суперсучасне і технологічне місто Токіо, знайде дух старої Японії в Кіото і здивується вуличній моді місцевих хіпстерів. А також спробує дізнатися, що найнезвичайнішого Японія приготувала для мандрівників.

5 фактів про Японію 

Цвітіння сакури триває всього 7-10 днів / фото прес-служба 1+1

Ханамі - свято цвітіння сакури

Відео дня

Антон Птушкін потрапить до Японії в один із найяскравіших періодів року, коли починає цвісти сакура. Ця яскрава подія триває всього 7-10 днів і являється головним не календарним святом. Японці навіть придумали йому особливу назву – Ханамі. Цвітіння сакури для Японії - це те ж саме, що для нас травневі свята, коли всі люди збираються в парках, виходять на пікніки і зустрічаються зі своїми друзями. Для старанних японців це привід зробити коротку зупинку в божевільному робочому графіку, подумати про вічне, помилуватися набережними, парками і садами.

Читайте такожХоббіти, незаймана природа і екстрим: топ-5 фактів про країну-мрію Нову Зеландію (фото)

Японці - трудоголіки і модники

Японці часто дивують мешканців інших країн своїм менталітетом, характером і звичками. Один з найдивовижніших фактів про жителів Японії - вони старанні трудоголіки. Переробляють по 80, а іноді навіть по 100 годин на місяць наднормово. Тут навіть з'явилося нове слово - «кароші», що означає смерть від перевтоми на роботі. У зв'язку з цим в деяких японських компаніях ввели посаду людини, яка щовечора насильно відправляє співробітників з офісів по домівках.

Гуляючи вулицями столиці Токіо, Антон Птушкін не зможе не звернути увагу також на те, як одягаються японці. Вони - відомі модники, які носять дуже яскраві речі. Тут легко можна зустріти людей, які схожі на персонажів з аніме, або виходять на вулиці в костюмах Пікачу і навіть Супермаріо.

Столиця Японії Токіо вражає своєю чистотою / фото прес-служба 1+1

Ідеальна чистота

Столиця Японії Токіо вражає своєю чистотою. Крім того, що комунальні служби буквально миють вулиці щітками, великий відсоток відповідальності за чистоту лежить на самих громадянах. Незважаючи на те, що в місті дуже мало урн, серед японців прийнято не викидати сміття, а забирати його з собою. Куріння на вулиці дозволено тільки в спеціально відведених місцях, і що найцікавіше, всі дотримуються цього правила.

В Японії краще пересуватися на метро / фото прес-служба 1+1

В Японії практично немає назв вулиць

Туристам в Японії потрібно враховувати ще один незвичайний факт - тут практично немає назв вулиць. І навіть номери будинків проставлені в дуже хаотичному порядку. Тому покладатися варто тільки на онлайн-карти, а пересуватися краще не на автомобілі, а на метро.

Музична дорога

Японія - дуже технологічна країна. Один з найбільш незвичайних винаходів - музична дорога. Але це не просто розвага, а обмежувач швидкості. Рухаючись по цій дорозі, шини автомобіля видають звуки. Але мелодію можна чути тільки на швидкості 40-45 кілометрів на годину. І чим швидше ти їдеш, тим гірше чути - це змушує водіїв зменшити швидкість і дотримуватися правил.

Які правила діють в токійському метрополітені, як виглядає знаменитий вулкан Фудзі без хмар, і де можна відчути справжню атмосферу традиційної Японії - дивіться у новому випуску тревел-шоу вже 19 квітня в 10.45 на каналі «1+1». 

Як повідомляв УНІАН, раніше відомий мандрівник розповів про одну з найбільших і найкрасивіших країн – Канаду.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.