Екскурсія відбудеться в 13 містах Закарпатської області / фото УНІАН

У Закарпатській області завтра, 18 квітня, 14 місцевих гідів проведуть онлайн-екскурсію «Закарпатські сакури».

Про це кореспонденту УНІАН повідомив керівник Туристично-інформаційного центру Закарпаття Олександр Коваль.

Читайте такожКраса на карантині: в Ужгороді зацвіли перші сакури (фоторепортаж)

Відео дня

За його словами, така екскурсія відбудеться вперше.

«Унікальна екскурсія, яку проводять екскурсоводи Закарпаття, відбудеться для усіх охочих, хто хотів приїхати та побачити сакури Закарпаття, але через карантин та обмеження не може цього зробити», - розповів Коваль.

Він також повідомив, що під час онлайн-включення можна буде побачити неймовірно гарне цвітіння сакур у різних містах Закарпатської області. Зокрема, гіди покажуть усі райцентри, а також, безперечно, пройдуться вулицями Ужгорода, де сакури ростуть десятиліттями і їхня кількість найбільша.

«Порахувати, скільки сакур на Закарпатті, практично нереально, ми оцінюємо цю кількість в 5-7 тисяч дерев. Але, безперечно, останнім часом вони стають популярнішими, їх масово висаджують не тільки на вулицях, у парках та скверах, але і в приватних обійстях. Тому навесні Закарпаття масово цвіте рожевим цвітом», - уточнив керівник закарпатського турінфоцентру.

Він додав, що приєднатися до події можуть усі бажаючі у мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/events/893779484427018/. Початок віртуальної екскурсії «Закарпатські сакури» запланований на 11.00.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.