Ілюстрація REUTERS

Авіаційна влада Китаю з 8 червня дозволять всім іноземним авіакомпаніям, які були змушені відмовитися від польотів в цю країну через пандемію COVID-19, вибрати один аеропорт призначення і виконувати один регулярний рейс на тиждень.

Читайте такожАвіакомпанія Qatar Airways відновила перельоти до шести міст у Китаї

Список цих аеропортів затверджено китайською владою. Компанії, які бажають відновити польоти, повинні звернутися із заявою до 24 жовтня, повідомляє «РИА Новости» з посиланням на управління цивільної авіації КНР.

Відео дня

Розпорядження поширюється на авіаперевізників, які раніше не потрапили в число тих, що мають право здійснювати польоти згідно з правилом, прийнятим владою Китаю 12 березня. Тоді були дозволені рейси тільки однієї авіакомпанії від кожної країни по єдиному маршруту.

Китай залишає за собою право обмежувати польоти, залежно від ситуації з COVID-19. У тому випадку, якщо число пасажирів, що прилітають з коронавірусом перевищить п'ять осіб, авіакомпанія на тиждень буде позбавлена права обслуговувати рейси. Якщо кількість заражених досягне 10, її усунуть на місяць. Якщо ж протягом трьох тижнів поспільне виявлено жодного випадку захворювання серед пасажирів, то цій авіакомпанії дозволять збільшити кількість виконуваних рейсів до двох на тиждень.

Сьогодні Китай повідомив про один новий випадок коронавірусу і чотири нових безсимптомних випадки COVID-19 за 3 червня. Влада країни заявила, що всі п'ять нових випадків були завезені з-за кордону. Загальна кількість випадків зараження в Китаї - близько 83 тис. Померло 4634 людини. Перші дані про зараження вірусом нового типу з'явилися в китайському Ухані в грудні 2019 року. Пізніше він поширився на інші міста і провінції Китаю. На початок червня коронавірусом заразилося понад 6,5 млн жителів Землі.