REUTERS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейський Союз представили оновлену дорожню карту розвитку туризму в Україні та розробили низку заходів та рекомендацій щодо мінімізації наслідків кризи для туристичної галузі України, що серйозно постраждала від коронавірусу.

Як повідомили в прес-службі ЄБРР, виконаний у рамках ініціативи EU4Business аналіз спрямовано на визначення цих наслідків для туристичного сектору, який забезпечує до одного мільйона робочих місць і становить близько дев'яти відсотків національного ВВП.

Читайте такожПодорожі до ЄС: у Кабміні розповіли, що буде з безвізом для українців

Відео дня

Зазначається, що цей звіт став оновленням попередньої версії дорожньої карти розвитку туризму в Україні, опублікованої в листопаді 2019 року, основна мета якої полягала в розкритті потенціалу національного сектору для подальшого розвитку.

Зокрема, в звіті представлено огляд заходів із мінімізації наслідків пандемії COVID-19, які були запропоновані українським органам влади, бізнесу та професійним асоціаціям.

Документ також містить низку рекомендацій, виконання яких послужить вектором для відновлення стану туризму в країні, куди також входить антикризовий план на 2020 рік, кампанія з підвищення інформованості, пропозиції щодо потреб у капіталовкладення, а також розробка нових туристичних продуктів.

Читайте такожЕкономіка України впаде на 4,5% - ЄБРР

"Україна стала першою країною, в економіку якої інвестує ЄБРР, виконуючи при цьому систематичний аналіз стану сектору в конкретній галузі. Очікується, що на підставі отриманих результатів в Україні цей підхід буде з часом застосований і в інших країнах", - зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, найбільше в Україні, як і в усьому світі, від коронавірусу та карантинних обмежувальних заходів постраждали туристична галузь, ресторанно-готельний бізнес та транспорт.

У зв'язку з цим Кабінет міністрів активно обговорює механізми прямого стимулювання розвитку внутрішнього туризму в Україні.

Представники всесвітньої галузі туризму та гостинності очікують, що через коронавірус та запроваджені карантинні обмеження спад у галузі за підсумками 2020 року становитиме 80% порівняно з 2019 роком.

Довідка УНІАН. ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. З початку своєї діяльності в нашій країні в 1993 році банк сукупно виділив близько 15 млрд євро на користь понад 460 проектів.