Мексика \ REUTERS

Мексика почала поступово відкривати свою економіку після двомісячного карантину через пандемію коронавірусу.

Читайте такожУ Мексиці здають в оренду незвичний будинок-мушлю

«Сьогодні ми розпочали виробничу діяльність, пов'язану з автомобільною, гірничодобувною та будівельною промисловістю» , - сказав президент Андрес Мануель Лопес Обрадор. - «Ми повинні рухатися до нових норм. Це необхідно для нашої національної економіки, добробуту народу. Нам треба поступово повертати виробництво, економічну, соціальну і культурну діяльність до нормального стану», повідомляє medikforum.

Відео дня

Мексика припинила всю економічну діяльність, крім критично важливої, 23 березня, після того, як Лопес Обрадор піддався жорсткій критиці, чинячи опір закликам ввести карантин. Під час відвідування штату Кінтана-Роо, де розташований популярний морський курорт Канкун, Лопес Обрадор також сказав, що туристична діяльність буде відновлена з наступного тижня. У травні Мексика оприлюднила план з відновлення економіки з 1 червня.

Із 10 000 випадків смерті від коронавірусу і 90 000 підтверджених випадків Мексика поступається тільки Бразилії за кількістю смертельних випадків і займає четверте місце в регіоні за кількістю інфікованих в Латинській Америці.