В МЗС прокоментували неоднозначну інформацію посольства Великої Британії в Україні / фото УНІАН

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що не обмежували виїзд українців за кордон. Інформація про обмеження стосувалась лише тих пунктів пропуску, які тимчасово не працюють. 

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Читайте такожСпецрейс МАУ з Бангкока вилетить 13 травня - посольство

Відео дня

«Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення», - заявили в МЗС.

У цьому контексті зазначається, що МЗС інформувало іноземні дипломатичні представництва в Україні щодо тих пунктів пропуску через державний кордон, які тимчасово не працюють.

«Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало», - наголошують дипломати.

Крім того, в умовах пандемії коронавірусу МЗС виконує комунікаційну функцію між центральними органами виконавчої влади, які здійснюють свої повноваження у сфері забезпечення перевезення пасажирів та охорони державного кордону, та іноземними дипломатичними представництвами в Україні.

Раніше, 8 травня, посольство Великої Британії в Україні повідомило, що літак «Міжнародних авіаліній України» 11 травня має здійснити спеціальний рейс з Києва до Лондона.

Водночас, зазначалося, що українська влада поінформувала, що лише українці з постійним місцем проживання у іноземних країнах зможуть покинути Україну.

7 травня посольство Великої Британії заявило, що Українці, які мають право на постійне проживання у Великій Британії, і хочуть вилетіти туди, мають отримати дозвіл на виліт від МЗС України.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.