На Тенеріфе заборонили куріння на пляжах / фото ua.depositphotos.com

Один з найпопулярніших іспанських курортів Тенеріфе, що є найбільшим з групи Канарських островів, з 17 січня 2023 року вводить цілу низку жорстких правил для туристів, порушення яких загрожує великими штрафами.

Як пише express.co.uk, згідно з новими правилами, туристи можуть бути оштрафовані за залишене сміття, куріння на пляжах регіону, неправильне використання сміттєвих баків, годування диких тварин і птахів, а також малювання графіті та пошкодження громадської власності.

Незначні порушення правил спричинять штраф у розмірі 750 євро, а у разі серйозних інцидентів туристів оштрафують на 1500 євро. У найсерйозніших випадках туристи можуть бути оштрафовані на суму до 3000 євро.

Відео дня

Як уникнути штрафів на Тенеріфе

Тепер туристи на пляжах зможуть курити тільки в спеціально відведених місцях, які будуть позначені відповідними знаками.

Пляжні бари, кіоски, ресторани та будь-які інші заклади, що працюють на пляжах, можуть бути оштрафовані за відсутність сміттєвого бака. Також їм загрожує штраф за використання одноразового пластику або створення сміття і безладу на пляжі.

Більш того, штраф тепер можна отримати і за неправильне використання сміттєвих баків. Так, викидання запалених сигарет або сигар в сміттєві баки може привести до того, що туристи будуть оштрафовані за порушення правил безпеки. Туристи також повинні будуть упакувати свої відходи, перш ніж викидати їх у смітник у приміщенні, де вони зупинилися на відпочинок.

Годування недомашніх тварин, таких як голуби, щури та бродячі коти, також може призвести до штрафу: годувати бездомних тварин на острові тепер дозволено лише в авторизованих годівницях.

Також можна отримати штраф за будь-які графіті, написи або подряпини в будь-якому громадському місці. Це включає транспорт, дерева, лавки, вивіски та багато іншого.

Місцева влада запевняє, що правила були розроблені для того, щоб захистити неймовірну природну красу курорту і зберегти його пляжі в чистоті.

Обмеження для туристів в Іспанії

Протягом останніх років Іспанія є найпопулярнішим туристичним напрямком світу. З одного боку, це приносить країні хороші доходи, з іншого – загрожує неприємними наслідками надмірного туризму.

У зв'язку з цим низка популярних курортів Іспанії вводять різні обмежувальні заходи. Наприклад, не так давно влада популярного курорту Малага в Іспанії заборонила надувні пеніси і секс-ляльки, які люди приносять на вечірки з нагоди парубочих та дівич-вечорів. А Сіурана відмовилася від звання "найкрасивішого селища Іспанії" через страх масового напливу туристів.

Далі за всіх пішла Майорка, яка оголосила про плани скоротити кількість туристів, що приїжджають сюди на відпочинок. І це після того, як там вже обмежили можливість вживати алкоголь, ввели дрес-код в ресторанах і пообіцяли скласти "кодекс поведінки" для туристів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей і дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.